Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο με νεκρούς και τραυματίες - Εικόνες από το σημείο

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο με θύματα - Εικόνες από το σημείο Facebook Twitter
0

Σιδηροδρομικό δυστύχημα έλαβε χώρα στην Αίγυπτο, όταν τρένο που κινούνταν από το Κάιρο προς περιοχή στο Δέλτα του Νείλου εκτροχιάστηκε

Κατά τις πρώτες πληροφορίες που μεταφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις τοπικές Αρχές, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ άλλοι 16 έχουν τραυματιστεί. 

Στο σημείο έχουν φτάσει μέλη σωστικών συνεργείων, η αστυνομία και ασθενοφόρα. Ειδικότερα, στην περιοχή έφτασαν 16 ασθενοφόρα και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, όπως ενημέρωσαν οι υγειονομικές Αρχές.

Από τις εικόνες που δημοσιεύονται στα social media φαίνεται πλήθος κόσμου στο σημείο. Έχουν κυκλοφορήσει και εικόνες από διασώσεις επιβαινόντων, μέσω παραθύρων.

Τα τρένα στην Αίγυπτο εμπλέκονται σε εκατοντάδες περιστατικά, τα περισσότερα των οποίων είναι ήσσονος σημασίας. 

Το επιβατικό κοινό είναι συχνά αντιμέτωπο με καθυστερήσεις, οι συρμοί είναι υπερπλήρεις ενώ καταγράφονται και τεχνικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έχει υποσχεθεί λύσεις στο καίριο αυτό ζήτημα και έχει προαναγγείλει την υλοποίηση σχεδίου ύψους 225 δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών – 11,7 εκατομμύρια δολάρια, έως το 2024.

Ο υπουργός Μεταφορών, Καμέλ ελ Γουαρίζ, στρατηγός εν αποστρατεία, ανέβαλε τα καθήκοντά του το 2019 και έκτοτε καταγγέλλει την «απάθεια» μεταξύ των 45.000 εργαζομένων των κρατικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Μετά από δύο δυστυχήματα το 2021, κατά τα οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν 40, απείλησε πως θα φέρει ξένους διαχειριστές.

Με πληροφορίες από AP/The National

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM