Γιατί τα AI που παράγουν εικόνες δεν μπορούν να αποτυπώσουν σωστά τα ανθρώπινα χέρια;

Γιατί τα AI που παράγουν εικόνες δεν μπορούν να αποτυπώσουν σωστά τα ανθρώπινα χέρια; Facebook Twitter
0

Αν και διάφορα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν εικόνες και τέχνη μπορούν πλέον να παράξουν εξαιρετικά ρεαλιστικά ανθρώπινα πρόσωπα, φαίνεται πως στα χέρια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. 

Αυτό το προς το παρόν μειονέκτημα των AI έχει αποτελέσει για πολλούς τους τελευταίους μήνες και αφορμή για χιούμορ λόγω των περίεργων «χεριών» που έχουν προκύψει από την τεχνητή νοημοσύνη. 

Τα AI αν και έχουν μια γενική ιδέα για το πώς μοιάζει το ανθρώπινο χέρι, δεν μπορούν να τα κατανοήσουν πλήρως καθώς δεν ξέρουν πώς πραγματικά λειτουργούν.

Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας Stability AI δήλωσε ότι μέρος αυτής της ανεπάρκειας προέρχεται από το γεγονός ότι τα χέρια δεν εμφανίζονται τόσο εμφανώς σε σύνολα δεδομένων όσο τα πρόσωπα, όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί εύκολα να ξεχωρίσει χαρακτηριστικά όπως τα μάτια, η μύτη και το στόμα.

Για παράδειγμα, στις φωτογραφίες, τα χέρια είναι συνήθως μικρότερα και πολύ πιο πολύπλοκα από σε σύγκριση με ένα πρόσωπο που χαμογελάει κατευθείαν στην κάμερα. Έτσι προκύπτουν αυτά τα πολλές φορές τραγελαφικά λάθη στην απόδοση των ανθρώπινων χεριών. 

Με πληροφορίες από Design Taxi

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM