Τουρκία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση οπαδών της Φενερμπαχτσέ -Μετά τα αντικυβερνητικά συνθήματα

Τουρκία: Οι αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση οπαδών της Φενερμπαχτσέ μετά από αντικυβερνητικά συνθήματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Χωρίς φιλάθλους θα ταξιδέψει σε εκτός έδρας αγώνα, το Σάββατο, η Φενερμπαχτσέ, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Η απόφαση έρχεται μετά από συνθήματα κατά της κυβέρνησης που ακούστηκαν σε προηγούμενο αγώνα της, εξαιτίας του φονικού σεισμού. Οι φίλαθλοι καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί, μετά την καταστροφή. 

«Ψέματα, εξαπάτηση, έχουν περάσει 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» φώναζαν οι οπαδοί της ομάδας της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος με την Κόνιασπορ.

Σήμερα, μια επιτροπή ασφαλείας της κεντρικής επαρχίας Καισάρεια ανακοίνωσε, χωρίς να κάνει αναφορά σε αυτά τα αντικυβερνητικά συνθήματα, ότι κανένας φίλαθλος της Φενερμπαχτσέ δεν μπορεί να παρευρεθεί στο γήπεδο στον προγραμματισμένο αγώνα για το ερχόμενο Σάββατο εναντίον της τοπικής ομάδας Καϊσερίσπορ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η Φενερμπαχτσέ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του μια «απαράδεκτη» απόφαση, καλώντας τις αρχές να την αναθεωρήσουν.

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν, όμως, οι μόνοι που ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Την Κυριακή, οπαδοί της Μπεσίκτας ζήτησαν επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης με συνθήματα από τις κερκίδες.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες συγγνώμη από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στην άφιξη βοήθειας στην «καταστροφικότητα των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ