LIVE!

«Ορνιθόπτερα»: Επιστήμονες κατασκευάζουν drones από νεκρά πτηνά

«Ορνιθόπτερα»: Επιστήμονες κατασκευάζουν drones από νεκρά πτηνά Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Σε μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Φόρουμ SciTech 2023 του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυπηγικής και Αστροναυτικής, μια ομάδα ερευνητών αποκάλυψε πώς ανέπτυξε με επιτυχία κατασκοπευτικά drones από νεκρά πτηνά.

Τα κατασκοπευτικά drones που κατασκευάζονται από νεκρά πτηνά ονομάζονται «ορνιθόπτερα» επειδή ο τρόπος που πετούν μοιάζει με τα σχέδια πτήσης των πτηνών. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν φτερά και κινούνται με έλικες.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Mostafa Hassanalian, επίκουρος καθηγητής μηχανολογίας στο Ινστιτούτο Μεταλλείων και Τεχνολογίας του Νέου Μεξικού, δήλωσε στο New Scientist ότι «αντί να χρησιμοποιούμε τεχνητά υλικά για την κατασκευή drone, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νεκρά πουλιά και να τα επανασχεδιάσουμε ως drone».

Συναρμολόγησαν μέρη ταριχευμένων πτηνών και τεχνητούς μηχανισμούς drone

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές συναρμολόγησαν μέρη ταριχευμένων πτηνών και τεχνητούς μηχανισμούς πτερυγισμού drone για να δημιουργήσουν ένα αντικείμενο που φαίνεται και συμπεριφέρεται παρόμοια με ένα πτηνό.

Η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε τα ορνιθόπτερα για να πραγματοποιήσει δύο ξεχωριστές δοκιμές πτήσης.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η ανάπτυξη αυτών των κατασκοπευτικών drones που μοιάζουν με πτηνά παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις, ωστόσο σημείωσαν ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι «πολύ πρακτικό για ερευνητικούς σκοπούς και μπορεί να διατηρήσει τη φύση ανενόχλητη».

Ο Hassanalian ανέφερε ότι αυτά τα εναέρια οχήματα ή drones μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα σε ερευνητές που ασχολούνται με την άγρια φύση, ιδίως για τις μεθόδους με τις οποίες τα αποδημητικά πτηνά διατηρούν ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Hassanalian, τα πουλιά μπορούν να καλύψουν 2.000 χιλιόμετρα σε μόλις δύο ημέρες, εάν πετούν σε σχηματισμό και αλλάζουν συχνά θέσεις. Αυτό τους επιτρέπει να εξοικονομούν περισσότερο από το 40% της ενέργειας που χρησιμοποιούν κατά την πτήση. Οι ερευνητές όχι μόνο θα μπορούν να παρατηρούν τα αποδημητικά πουλιά με αυτά τα drones, αλλά θα μάθουν επίσης πώς να εφαρμόζουν τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η φύση στα αεροσκάφη.

Στο μέλλον, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό λαθροκυνηγών και όσων ευθύνονται για την αποψίλωση των δασών.

Σύμφωνα με τον Hassanalian, το drone έχει επίσης τη δυνατότητα να διευρυνθεί στο μέλλον για να βοηθήσει τους στρατούς και τα αντίστοιχα κατασκοπευτικά τους προγράμματα. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αυτό θα απαιτούσε πρόσθετη έρευνα, διότι το πρωτότυπο που είναι σήμερα διαθέσιμο είναι πολύ θορυβώδες.

«Μερικές φορές δεν θέλεις οι άνθρωποι να ανακαλύψουν ότι πρόκειται για drone», δήλωσε ο Hassanalian.

Τech & Science
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM