Ο Λαβρόφ συνέκρινε τις ΗΠΑ με τον Χίτλερ: «Επιδιώκουν "τελική λύση" του ρωσικού ζητήματος»

Ο Λαβρόφ συνέκρινε τις ΗΠΑ με τον Χίτλερ: «Επιδιώκουν "τελική λύση" του ρωσικού ζητήματος» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/YURI KOCHETKOV
0

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε πως οι ΗΠΑ έχουν σχηματίσει μία συμμαχία ευρωπαϊκών κρατών ώστε να «λύσει το ρωσικό ζήτημα», με τον ίδιο τρόπο που ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιδιώξει μια «τελική λύση» για την εξάλειψη των Εβραίων της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο περί με δηλώσεις του σχετικά με τον Χίτλερ, κατήγγειλε πως η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και τους ναζί, επιχειρώντας να υποτάξει την Ευρώπη για να καταστρέψει τη Ρωσία. 

Τον περασμένο Μάιο είπε ότι ο ηγέτης των ναζί είχε «εβραϊκό αίμα», προκαλώντας οργισμένες διαμαρτυρίες από το Ισραήλ.

Χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως παράδειγμα, είπε: «Διεξάγουν πόλεμο εναντίον της χώρας μας με τον ίδιο στόχο: την "τελική λύση" του ρωσικού ζητήματος».

«Ακριβώς όπως ο Χίτλερ ήθελε μια "τελική λύση" στο εβραϊκό ζήτημα, τώρα, αν διαβάσετε δυτικούς πολιτικούς (...) λένε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία πρέπει να υποστεί μια στρατηγική ήττα».

Η «Τελική Λύση» ήταν το σχέδιο του Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα, το οποίο οδήγησε στη συστηματική δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων, καθώς και μελών άλλων μειονοτήτων.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM