Ο Μπερνάρ Αρνό διόρισε την κόρη του, Ντελφίν, επικεφαλής του Christian Dior

Η Ντελφίν Αρνό Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Μπερνάρ Αρνό διόρισε την κόρη του, Ντελφίν, επικεφαλής του οίκου Christian Dior, του δεύτερου μεγαλύτερου brand στην αυτοκρατορία LVMH που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. 

Ο 73χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ο διευθύνων σύμβουλος, πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκουν οι εταιρείες Louis Vuitton, Tiffany, Givenchy, Kering και Moet Hennessy.

Σήμερα, ανακοίνωσε πως η μεγαλύτερη κόρη του θα γίνει η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του οίκου Dior, στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που γίνονται στον όμιλο αξίας 382 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Η Ντελφίν Αρνό, που είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος του οίκου Louis Vuitton θα αναλάβει τη νέα θέση της από την 1η Φεβρουαρίου. Η 47χρονη μπήκε στον όμιλο της οικογένειας το 2000, μετά τις σπουδές της στο London School of Economics και έπειτα από μια διετία στη συμβουλευτική εταιρεία McKinsey. Τρία χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του LVMH, η πρώτη γυναίκα και το νεαρότερο άτομο που έγινε μέλος του. 

«Υπό την ηγεσία της Ντελφίν, ενισχύθηκε σημαντικά η ελκυστικότητα των προϊόντων του Louis Vuitton, επιτρέποντας στο brand να κάνει συχνά ρεκόρ πωλήσεων. Η οξυδερκής διορατικότητά της και η ασύγκριτη εμπειρία της θα αποτελέσουν καθοριστικό πλεονέκτημα στην καθοδήγηση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Christian Dior», δήλωσε ο πατέρας της. 

Ο Μπερνάρ Αρνό διόρισε την κόρη του, Ντελφίν, επικεφαλής του Christian Dior Facebook Twitter
Ο Μπερνάρ Αρνό με δύο από τα παιδιά του, την Ντελφίν και τον Αντουάν (Φωτ.: EPA)

Η Ντελφίν Αρνό επιστρέφει στο brand όπου εργάστηκε για πρώτη φορά το 2001, όταν άρχισε να δουλεύει στον τομέα των παπουτσιών για να γίνει τελικά αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και να συνεργαστεί ευθέως με τον τότε καλλιτεχνικό του οίκου, Τζον Γκαλιάνο. 

Σε εκείνη πιστώθηκε η ελαχιστοποίηση των συνεπειών από το ρατσιστικό και αντισημιτικό ξέσπασμα του Τζον Γκαλιάνο σε μπαρ του Παρισιού του 2011, που τελικά οδήγησε στην απόλυση και την καταδίκη του, σημειώνει ο Guardian.

Τον προηγούμενο μήνα ο Μπερνάρ Αρνό διόρισε τον γιο του, Αντουάν, στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου της Christian Dior SE, της εταιρείας που ελέγχει το 41% του κεφαλαίου και το 56% των δικαιωμάτων ψήφου στον όμιλο LVMH.

Και τα πέντε παιδιά του δισεκατομμυριούχου κατέχουν πλέον υψηλόβαθμες θέσεις στον όμιλο. Ο Αλεξάντρ Αρνό είναι επικεφαλής προϊόντων και επικοινωνιών στον οίκο Tiffany, ο Φρεντερίκ Αρνό είναι CEO της TAG Heuer και το νεαρότερο παιδί του δισεκατομμυριούχου, ο 24χρονος Ζαν Αρνό, είναι διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης προϊόντων στο τμήμα ρολογιών του Louis Vuitton.

Πάντως, στα ηνία παραμένει ο πατέρας τους. Πέρυσι, ο LVMH άλλαξε το καταστατικό, προκειμένου να επιτρέπεται στον διευθύνοντα σύμβουλο να παραμείνει στη θέση του μέχρι τα 80 έτη, από τα 75 που προβλεπόταν έως τότε. 

Τον προηγούμενο μήνα ο Μπερνάρ Αρνό ξεπέρασε τον Έλον Μασκ, για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του εκτιμάται σε 178 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Νέος CEO και στον οίκο Louis Vuitton

Πέρα από την τοποθέτηση της Ντελφίν Αρνό στο «τιμόνι» του Christian Dior, αλλαγή «φρουράς» γίνεται και στον οίκο Louis Vuitton.

Ο Πιέτρο Μπεκάρι- που ήταν επικεφαλής του Dior από το 2018 και στο παρελθόν ήταν στο «τιμόνι» του οίκου Fendi- θα αντικαταστήσει τον Μάικλ Μπερκ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Louis Vuitton.

Ο Μπερκ, ο πιο παλιός συνεργάτης του Μπερνάρ Αρνό, η οποίος έχει υπάρξει και πρόεδρος της εταιρείας Tiffany, θα συνεχίσει να δουλεύει στο πλευρό του δισεκατομμυριούχου, ανακοίνωσε ο όμιλος, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον νέο ρόλο του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Διεθνή / Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν προκαλούν ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ–Ισραήλ, με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί να αποφύγει ευρύτερη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και κατάρρευση της διπλωματίας με την Τεχεράνη
LIFO NEWSROOM
Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Διεθνή / Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Οι επιθέσεις του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους του Ιράν προκαλούν ανησυχίες για διακοπή των πετρελαϊκών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ και άνοδο της τιμής του πετρελαίου παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Διεθνή / Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Η Ουκρανία επιδεικνύει την τεχνολογική της υπεροχή με drones AI στην επιχείρηση «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας ρωσικές βάσεις και αεροσκάφη. Ανακαλύψτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι οπτικές ίνες αναδιαμορφώνουν τον πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι

Διεθνή / Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι - Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Η επιχείρηση του Ισραήλ, που ονομάστηκε "Rising Lion", σκότωσε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου έγινε μετά από κατάθεση εργαζόμενου, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για την επικίνδυνη κατάσταση της οροφής και είχε ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας.
LIFO NEWSROOM