Η υγειονομική κρίση στην Κίνα «ρίχνει» την τιμή του πετρελαίου

Η υγειονομική κρίση στην Κίνα «ρίχνει» την τιμή του πετρελαίου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η τιμή των δύο πετρελαίων παγκόσμιας αναφοράς καταγράφει σημαντική πτώση σήμερα, λόγω των ανησυχιών που εκφράζονται για την υγειονομική κατάσταση στην Κίνα.

Η Κίνα, μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, αντιμετωπίζει μια σημαντική έκρηξη κρουσμάτων Covid-19 το τελευταίο διάστημα.

Γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Φεβρουαρίου έπεφτε στα 73,15 δολάρια το βαρέλι, τιμή μειωμένη κατά 4,91% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο.

Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαρτίου, έπεσε κατά 4,86%, στα 78,11 δολάρια το βαρέλι.

Το κινεζικό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν πέντε θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, έναντι τριών το προηγούμενο, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων να φθάνει τους 5.258 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

Εν μέσω αμφισβητήσεων για τα δεδομένα του Πεκίνου, πολλές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν νέα περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πληροφοριών και ανησυχιών για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κίνα, κάτι που οι κινεζικές αρχές χαρακτήρισαν χθες αδικαιολόγητο και «απαράδεκτο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM