Γυναικοκτονία στο Μεξικό: Δολοφόνησαν έγκυο και της άρπαξαν το μωρό

Γυναικοκτονία στο Μεξικό: Δολοφόνησαν έγκυο και της άρπαξαν το μωρό Facebook Twitter
0

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Μεξικό η είδηση της δολοφονίας νεαρής εγκύου, της οποίας μάλιστα άνοιξαν την κοιλιά για να αρπάξουν το μωρό από τη μήτρα.

Η Ρόζα Ισέλα Κάστρο υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσαν ένας άνδρας και μία γυναίκα που της επιτέθηκαν με μαχαίρι. Οι δράστες της άγριας δολοφονίας της εγκύου φέρεται να αφαίρεσαν από τη γυναίκα το μωρό της.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό της χώρας Ricardo Mejía Berdeja, κατά την παρουσίαση της έκθεσης «Μηδενική Ατιμωρησία», το νεογέννητο είχε ήδη διασωθεί και παραμένει σώο και αβλαβές.

Στο Εθνικό Παλάτι, ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι αυτά τα γεγονότα συνέβησαν στις 30 Νοεμβρίου στην περιοχή Las Bajadas στον δήμο της Βερακρούζ. 

«Η έκθεση αναφέρει τη σύλληψη και τις κατηγορίες δύο φερόμενων γυναικοκτόνων σε αυτή την υπόθεση σε βάρος της Ρόζα Ισέλα Κάστρο. Αυτά τα δύο άτομα φέρεται να συμμετείχαν στην εξαφάνιση του θύματος, Rosa Isela. Αυτά τα άτομα φέρεται να είχαν στερήσει τη ζωή τη από τη Ρόζα Ισέλα και να είχαν κλέψει ένα νεογέννητο που έχει ήδη διασωθεί σώο και αβλαβές. Εκτός από την κατηγορία για τα αδικήματα της εξαναγκαστικής εξαφάνισης που διέπραξαν τα άτομα, άνοιξε και νέος φάκελος για γυναικοκτονία εναντίον αυτών των ατόμων», εξήγησε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM