Ο καιρός το Σαββατοκύριακo: Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Οι περιοχές που αναμένονται βροχές

Ο καιρός το Σαββατοκύριακό: Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Οι περιοχές που αναμένονται βροχές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ηπειρωτικά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και λίγα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο, Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, αύριο σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις ο οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Ασθενείς παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν σε ηπειρωτικά περιοχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Οι προβλέψεις για την Κυριακή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM