Εταιρία απέλυσε και τους 2.700 υπαλλήλους της ενώ κοιμόντουσαν- Με μηνύματα και email

Εταιρία απέλυσε και τους 2.700 υπαλλήλους της ενώ κοιμόντουσαν- Με μηνύματα και email Facebook Twitter
0

Μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία επίπλων απέλυσε όλους τους 2.700 υπαλλήλους της την ώρα που κοιμόντουσαν, λέγοντάς τους με μηνύματα και emails να μην έρθουν στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Οι μαζικές απολύσεις της United Furniture Industries, η οποία κατασκευάζει οικονομικούς καναπέδες και ανάκλιντρα για την Simmons Upholstery, άφησε χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων οδηγών φορτηγών και εργαζομένων σε εργοστάσια σε Βόρεια Καρολίνα, Μισισιπή και Καλιφόρνια, άνεργους μόλις δύο ημέρες πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών.

«Κατόπιν εντολής του διοικητικού συμβουλίου... με λύπη σας ενημερώνουμε ότι λόγω απρόβλεπτων επιχειρηματικών περιστάσεων, η εταιρεία αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να τερματίσει την απασχόληση όλων των εργαζομένων της, με άμεση ισχύ, στις 21 Νοεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους.

«Με εξαίρεση τους οδηγούς που βρίσκονται στη διανομή. Η απόλυσή σας από την εταιρεία αναμένεται να είναι μόνιμη και όλες οι παροχές θα τερματιστούν άμεσα».

Εταιρία απέλυσε και τους 2.700 υπαλλήλους της ενώ κοιμόντουσαν- Με μηνύματα και email Facebook Twitter

Οι οδηγοί ενημερώθηκαν ότι θα πληρώνονταν για το υπόλοιπο της εβδομάδας και ότι θα έπρεπε να «επιστρέψουν αμέσως τον εξοπλισμό, τα αποθέματα και τα έγγραφα παράδοσης», σύμφωνα με το υπόμνημα.

Ένας οδηγός φορτηγού της UFI συνελήφθη στο Μονρό του Μισισιπή, με την υποψία ότι πήρε έπιπλα από ένα φορτηγό μετά την απόλυσή του από την εταιρεία, σύμφωνα με την Daily Press. 

Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία, που μετράει δυο δεκαετίες, σταμάτησε τις δραστηριότητές της τόσο ξαφνικά, αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε απολύσει τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή και τον αντιπρόεδρο πωλήσεων, σύμφωνα με το FurnitureToday.com. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, περίπου 500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους σε διάφορες εγκαταστάσεις σε Γουίνστον-Σάλεμ, Βερόνα και Βίκτορβιλ.

Εταιρία απέλυσε και τους 2.700 υπαλλήλους της ενώ κοιμόντουσαν- Με μηνύματα και email Facebook Twitter

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν λίγο αργότερα ότι μπορούσαν να έρθουν στους χώρους εργασίας τους για να «μαζέψουν τα πράγματά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της UFI στο Freightwaves.com.

Ένας απολυμένος εργαζόμενος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δίκαιο για τους εργάτες που δούλεψαν τόσο σκληρά να τους αιφνιδιάζουν με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δίκαιο για τη μητέρα που μόλις γέννησε ένα μωρό να αναρωτιέται αν θα έχει ασφάλεια υγείας για να το καλύψει. Δεν είναι δίκαιο για την καρκινοπαθή που βρίσκεται στη μέση της χημειοθεραπείας να μην ξέρει πώς θα πληρώσει τις θεραπείες της».

Σήμερα, Τετάρτη μια πρώην υπάλληλος στο Μισισιπή, η Τόρια Νιλ, κατέθεσε αγωγή κατά της UFI, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παραβίασε την νομοθεσία, καθώς δεν έδωσε ειδοποίηση 60 ημερών πριν τη διάλυση των επιχειρήσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη, ενώ οι υποθέσεις παραμένουν σε μυστικότητα και οι πρώτες δίκες καθυστερούν
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Διεθνή / Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης επεκτείνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα εργοστάσια και αύξηση παραγωγής όπλων και πυρομαχικών σε ιστορική κλίμακα
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στο Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή αρχηγού στρατού λόγω Γάζας

Διεθνή / Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή του αρχηγού του στρατού λόγω Γάζας

Διαμάχη κυβέρνησης Νετανιάχου και στρατού κλιμακώνεται: Υπουργοί ζητούν την αποπομπή του αρχηγού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ εν μέσω σχεδίων για κατάληψη της Γάζας και αντιδράσεων για τους ομήρους
LIFO NEWSROOM
Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Διεθνή / Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Η οικογένεια Τραμπ κερδίζει δισεκατομμύρια από το κρυπτονόμισμα USD1 της World Liberty, με συνεργασίες που συνδέονται με την Binance και επενδυτές από Κίνα και Χονγκ Κονγκ
LIFO NEWSROOM
Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Διεθνή / Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, έγκλειστος εδώ και πέντε μήνες, δηλώνει έτοιμος να στηρίξει άλλον υποψήφιο αν του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές - Οι δηλώσεις του, η κλιμάκωση των διώξεων και οι πολιτικές προεκτάσεις στην Τουρκία.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ