Λονδίνο: Μπόνους - ρεκόρ για τα στελέχη εισηγμένων εταιρειών το 2022 - Αυξημένα κατά 23%

Λονδίνο: Μπόνους - ρεκόρ για τα στελέχη εισηγμένων εταιρειών το 2022 - Αυξημένα κατά 23% Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τα αφεντικά των  100 μεγαλύτερων εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 23% σε σχεδόν 4 εκατ. λίρες λόγω των μπόνους - ρεκόρ. 

Ο μέσος όρος αμοιβής των διευθυνόντων συμβούλων αυξήθηκε από 3,2 εκατ. λίρες που ήταν πέρυσι, σε 3,9 εκατ. λίρες φέτος, σύμφωνα με έρευνα απο την PricewaterhouseCoopers (PwC). 

Οι εκτοξεύσεις αμοιβών στα υψηλά κλιμάκια των εταιρειών προκύπτουν ενώ οι εταιρείες απορρίπτουν τα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και εκτίναξης του κόστους ζωής. 

«Οι αυξήσεις αμοιβών για ανθρώπους ήδη πολυεκατομμυριούχους απέχουν πολύ από το ιδανικό σε καιρούς που στους χαμηλά αμειβόμενους συναδέλφους τους αρνούνται μια αύξηση μισθού που θα τους κάνει να αντεπεξέλθουν με τον πληθωρισμό» σημειώνει ο Λιουκ Χίλντγιαρντ, διευθυντής του High Pay Centre, δεξαμενής σκέψης για δικαιότερες αμοιβές εργαζομένων. 

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι όχι μόνο έλαβαν μπόνους, αλλά αυτά ήταν συντριπτικά ανώτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Κατά μέσον όρο, οι CEO έλαβαν 86% των μέγιστων εφικτών διαθέσιμων μπόνους, αυξημένων κατά 58% από πέρυσι, και «πάνω από τα ιστορικά προ-Covid επίπεδα». Μόλις ένα 5% των CEO δεν έλαβαν μπόνους το διάστημα 2021-22. 

Σύμφωνα με την PwC, τα μπόνους ρεκόρ ήταν «εν μέρει αποτέλεσμα της μετά-Covid έκρηξης σε ορισμένους τομείς, λόγω των στόχων απόδοσης που ήταν συντηρητικοί για το 2021, προσαρμοζόμενοι στην αβεβαιότητα της αγοράς»

Με πληροφορίες από Guardian

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM