Washington Post: Οι ΗΠΑ ζητούν στο παρασκήνιο από την Ουκρανία να δείξει προθυμία για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Washington Post: Οι ΗΠΑ ζητούν στο παρασκήνιο από την Ουκρανία να δείξει προθυμία για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία Facebook Twitter
GETTY
0

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στο παρασκήνιο ενθαρρύνει την Ουκρανία να δείξει ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να εγκαταλείψει τη δημόσια άρνηση για συζητήσεις όσο είναι πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πηγές της Washington Post. 

Το αίτημα των Αμερικανών αξιωματούχων δεν έχει στόχο να πιέσει την Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λένε οι ίδιες πηγές. Αντίθετα, κάνουν λόγο για εσκεμμένη προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των άλλων χωρών. 

Οι συζητήσεις δείχνουν πόσο περίπλοκη είναι η θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνει η εφημερίδα. Δημοσίως, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύονται να υποστηρίξουν το Κίεβο «για όσο χρειαστεί», ενώ ελπίζουν σε μία επίλυση της σύγκρουσης. 

Παρότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συμφωνούν με τους Ουκρανούς ομολόγους τους πως ο Πούτιν, προς το παρόν, δεν επιθυμεί στα σοβαρά να γίνουν διαπραγματεύσεις, παραδέχονται πως η απόφαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην κάνει συνομιλίες μαζί του έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, όπου είναι πιο αισθητές οι συνέπειες του πολέμου σε ό,τι αφορά το κόστος των τροφίμων και των καυσίμων. 

Μετά την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία, ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα που χαρακτηρίζει «αδύνατη» τη διαπραγμάτευση με τον Πούτιν. «Θα διαπραγματευτούμε με τον νέο πρόεδρο», ανέφερε τότε ο Ουκρανός ηγέτης. 

Το τελευταίο διάστημα, οι Ουκρανοί απορρίπτουν ακόμη πιο σφοδρά κάθε πρόταση για υποχωρήσεις του Κιέβου. «Αν νικήσει η Ρωσία, θα έχουμε μια περίοδο χάους: άνθιση της τυραννίας, των πολέμων, των γενοκτονιών, των πυρηνικών εξοπλισμών», δήλωσε την Παρασκευή ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου. «Όποιες υποχωρήσεις στον Πούτιν σήμερα είναι συμφωνία με τον διάβολο. Δεν θα σας αρέσει το τίμημά της», συμπλήρωσε. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM