Ο ΟΗΕ καλεί τον Έλον Μασκ να διασφαλίσει ότι το Twitter θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο ΟΗΕ καλεί τον Έλον Μασκ να διασφαλίσει ότι το Twitter σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με ανοιχτή επιστολή, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προτρέπει τον νέο ιδιοκτήτη του TwitterΈλον Μασκ να διασφαλίσει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα έχει κεντρικό ρόλο στο κοινωνικό δίκτυο.

«Όπως όλες οι εταιρείες, το Twitter πρέπει να κατανοήσει τις βλάβες που συνδέονται με την πλατφόρμα του και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή τους» έγραψε ο Ύπατος Αρμοστής, Φόλκερ Τουρκ.

»Ο σεβασμός των κοινών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να θέτει τις προστατευτικές “μπάρες” για τη χρήση και την εξέλιξη της πλατφόρμας.

»Εν ολίγοις, σας προτρέπω να διασφαλίσετε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του Twitter υπό την ηγεσία σας», έγραψε χαρακτηριστικά την ώρα που εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο θα μπορέσει να διασφαλιστεί η πολυφωνία και δημοκρατία σε ένα τόσο ισχυρό Μέσο.

Νωρίτερα στον απόηχο των μαζικών απολύσεων, ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ζήτησε συγνώμη για τις «γρήγορες» εξελίξεις στο Twitter. στην πρώην εταιρεία του.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο microblogging, ο Ντόρσεϊ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια και είπε ότι το προσωπικό του Twitter «είναι δυνατό και ανθεκτικό. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο, όσο δύσκολη κι αν είναι η στιγμή» ανέφερε.

«Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί είναι θυμωμένοι μαζί μου. Έχω την ευθύνη για το γιατί όλοι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση: μεγάλωσα το μέγεθος της εταιρείας πολύ γρήγορα. Ζητώ συγγνώμη για αυτό» είπε.

«Είμαι ευγνώμων και αγαπώ όλους όσοι έχουν δουλέψει στο Twitter. Δεν περιμένω να είναι αμοιβαίο αυτή τη στιγμή...ή ποτέ...και καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Η δήλωσή του φάνηκε να επιβεβαιώνει την ανάγκη για απολύσεις στην εταιρεία. Ο 45χρονος Ντόρσεϊ υποστήριξε την εξαγορά του Μασκ, εξάλλου.

Με πληροφορίες του BBC/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM