Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στο TikTok για «προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ»

Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στο TikTok για «προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ» Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στο TikTok επειδή δεν αφαίρεσε περιεχόμενο που παραβιάζει τους ρωσικούς νόμους για «προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ».

Το TikTok, που ανήκει στην εταιρία ByteDance με έδρα το Πεκίνο, καταδικάστηκε σε πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ρουβλίων, ανέφερε το δικαστήριο της περιοχής Ταγκάνσκι της Μόσχας.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν πως η υπόθεση εναντίον του TikTok βασίστηκε σε κατηγορίες ότι η εταιρία «προωθεί μη παραδοσιακές αξίες, τους ΛΟΑΤΚΙ, τον φεμινισμό και μια διαστρεβλωμένη εκπροσώπηση παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών» στην πλατφόρμα της.

Πρόστιμο και στο Twitch, για περιεχόμενο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Twitch, που ανήκει στην Amazon, καταδικάστηκε επίσης σε πρόστιμο 4 εκατ. ρουβλίων, ανέφερε το δικαστήριο. Ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν πως η υπόθεση προκλήθηκε από μια συνέντευξη που φιλοξενήθηκε στο Twitch με τον Ολεκσίι Αρεστόβιτς, σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το Twitch καταδικάστηκε σε πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ρουβλίων νωρίτερα φέτος λόγω μιας άλλης συνέντευξης του Αρεστόβιτς.

Η Ρωσία ενέκρινε έναν νόμο στις αρχές Μαρτίου, λίγο μετά την αποστολή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών στην Ουκρανία, που απαγορεύει τη «δυσφήμιση» των ενόπλων δυνάμεων, με τις ποινές να φθάνουν μέχρι τα 15 έτη. Οι ξένες εταιρίες τεχνολογίας έχουν προειδοποιηθεί να μην παραβιάζουν τον νόμο.

Το TASS μετέδωσε σήμερα πως το Twitch αντιμετωπίζει δύο νέα πρόστιμα έως οκτώ εκατομμυρίων ρουβλίων γιατί δεν διέγραψε αυτό που η Ρωσία θεωρεί αναξιόπιστες πληροφορίες για την πορεία της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εξετάζει την επέκταση του υφιστάμενου νόμου για «την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», που εγκρίθηκε το 2013 και ο οποίος απαγορεύει σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα να προωθεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε παιδιά. Βουλευτές έχουν υποστηρίξει πως ο νόμος πρέπει να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει και ενήλικες και πως τα πρόστιμα για την έκθεση ανηλίκων στην «προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ» θα πρέπει να αυξηθούν.

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι προστατεύουν την ηθική απέναντι σε αυτό που λένε πως είναι μη ρωσικές φιλελεύθερες αξίες που προωθεί η Δύση, όμως ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε πως ο νόμος εφαρμόζεται ευρέως για τον εκφοβισμό της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ της Ρωσίας.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το Wikimedia Foundation, που φιλοξενεί τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, βρίσκεται αντιμέτωπο επίσης με ένα πρόστιμο τεσσάρων εκατομμυρίων ρουβλίων επειδή δεν διέγραψε «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τον ρωσικό στρατό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM