Amazon, Pfizer, Uber και άλλοι αμερικανικοί κολοσσοί θα προσλάβουν 20.000 πρόσφυγες

Amazon, Pfizer, Uber μεταξύ των αμερικανικών κολοσσών που θα προσλάβουν 20.000 πρόσφυγες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Αμερικανικές εταιρείες - μεγαθήρια, όπως η Amazon και η Pfizer, έχουν δεσμευτεί να προσλάβουν πάνω από 20.000 πρόσφυγες, σε βάθος τριετίας, κίνηση που, σύμφωνα με ειδικούς συμβούλους, θα συμβάλει στην ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού Αφγανών και Ουκρανών προσφύγων που κατέφθασαν στη χώρα τον περασμένο χρόνο. 

Η δέσμευση για το σχέδιο αυτό προσλήψεων ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη που διοργάνωσε η οργάνωση Tent Partnership for Refugees - που πιέζει επιχειρήσεις να απασχολούν πρόσφυγες. 

Σύμφωνα με την οργάνωση, η επιθυμία πρόσληψης προσφύγων από ολοένα και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, αντανακλά την αναγνώριση από πλευράς τους του πόσο ωφελούν τις εταιρείες τους

Όπως καταδεικνύει έρευνα, οι καταναλωτές εκτιμούν την ηθική συμπεριφορά και το ότι οι πρόσφυγες εξελίσσονται σε πιο πιστούς και αξιόπιστους εργαζόμενους. 

 

Πάνω από 100 μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στο δίκτυο της Tent Partnership.

Ο στόχος των 20.000 προσλήψεων είναι μόλις ένα τμήμα του συνολικού αριθμού προσφύγων από Αφγανιστάν και Ουκρανία που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο χρόνο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, περίπου 80.000 Αφγανοί εισήλθαν στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της υποστηριζόμενης από την Αμερική κυβέρνησης στο Αφγανιστάν. Όπως δε, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της International Rescue Committee (IRC) του περασμένου μήνα, περίπου 41.000 Αφγανοί βρίσκονται σε ενεργή εργασιακά ηλικία και πολλοί από αυτούς ήδη εργάζονται - σε τομείς όπως ο κατασκευαστικός, το λιανεμπόριο και η εστίαση. 

Αντιστοίχως, σύμφωνα με την Tent Partnership, περίπου 150.000 Ουκρανοί έφτασαν στις ΗΠΑ, πολλοί εκ των οποίων σε καθεστώς τουριστικής βίζας που δεν τους δίνει το δικαίωμα της εργασίας. 

Amazon, Pfizer, Uber στο πρόγραμμα απασχόλησης προσφύγων 

Εταιρείες όπως οι Amazon, Walmart και Uber έχουν αναδειχτεί ως βασικές επιλογές για Αφγανούς και άλλους πρόσφυγες στην αναζήτηση για εργασία. 

«Η δέσμευση που κάνουμε σήμερα δεν αφορά μόνο τις δουλειές, αλλά και το να παράσχουμε στους πρόσφυγες πρόσβαση σε ουσιώδεις ευκαιρίες ώστε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της νέας τους ζωής» σημείωσε η Τζάνετ Σόρα, αντιπρόεδρος της Amazon. 

H Amazon έκανε τη μεγαλύτερη «προσφορά», δεσμευόμενη να προσλάβει 5.000 πρόσφυγες τα επόμενα τρία χρόνια. Οι όμιλοι Hilton Και Marriott αναμένεται να προσλάβουν από 1.500 έκαστος ενώ η Pfizer 500 πρόσφυγες

«Ασπαζόμαστε και χαιρετίζουμε τη διαφορετικότητα που φέρνουν οι πρόσφυγες στην εργατική δύναμη, τις ικανότητές τους, τις εμπειρίες ζωής τους, την αντοχή και την άγρια αφοσίωσή τους στην επιτυχία» ανέφερε η Μόνα Μπάμπουρι, επικεφαλής ισότητας και συμπερίληψης στη Pfizer. 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων, θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στην Ουγκάντα, μεγαλωμένος στο Άπερ Ιστ Σάιντ και σε πανάκριβα σχολεία, στα 33 του, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Διεθνή / Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος παραχώρησε περίπου 12,36 εκατομμύρια μετοχές Class B της Berkshire, ανεβάζοντας τη συνολική του συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM
Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί στους δρόμους για να σταματήσουν το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

Διεθνή / Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί κατά του μαζικού τουρισμού σε νέα διαδήλωση

Υποστήριξαν ότι η Βαρκελώνη είναι «ο πιο κορεσμένος τουριστικός προορισμός στον κόσμο» και η επέκταση του αεροδρομίου El Prat θα μπορούσε να καταδικάσει το μέλλον της Καταλονίας
LIFO NEWSROOM
Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM