«Funny Girl»: Το απροσδόκητο comeback της Λία Μισέλ

Funny Girl: Το απροσδόκητο comeback της Λία Μισέλ Facebook Twitter
Η παράσταση ανεβαίνει στο August Wilson Theatre της Νέας Υόρκης. (Φωτ.: Bruce Glikas/Getty Images)
0

Από το 1964 που έκανε πρεμιέρα, το μιούζικαλ «Funny Girl» δεν είχε επιστρέψει στο Μπρόντγουεϊ μέχρι φέτος, ίσως επειδή όλα τα μάτια θα ήταν στραμμένα φυσικά στην πρωταγωνίστρια και η αγωνία των παραγωγών θα είχε σχέση μόνο με ένα γεγονός: ότι θα έπρεπε να αναμετρηθεί με την πρώτη σταρ του έργου Μπάρμπρα Στράιζαντ, που έπαιξε δυο φορές τον ρόλο –και στο ανέβασμα του 1966 στο West End– και πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου το 1968, που της χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και μια Χρυσή Σφαίρα και ήταν η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα την ίδια χρονιά.

Η ιστορία της Φάνι Μπράις συγκινεί ακόμα το κοινό, το οποίο φτάνει στη Νέα Υόρκη για να δει από κοντά την ιστορία της νεαρής καλλιτέχνιδας του βαριετέ που γίνεται αστέρι του Μπρόντγουεϊ και τη γλυκόπικρη αισθηματική της ιστορία. Με αυτό το γερό brand name ως τίτλο, οι παραγωγοί πίστεψαν ότι θα μπορούσαν μετά την πανδημία να δουν τον κόσμο να μπαίνει στο θέατρο, όταν ανακοίνωσαν την αναβίωση του μιούζικαλ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και η πρωταγωνίστρια αντικαταστάθηκε όχι μια αλλά δύο φορές.

Η Λία Μισέλ, η πρωταγωνίστρια του «Glee» επελέγη ως «ναυαγοσώστρια» της παράστασης και αντικαταστάτρια της Μπίνι Φέλντσταϊν που δεν πήρε καλές κριτικές, δεν άρεσε στο κοινό και άφησε την παράσταση το καλοκαίρι, πριν λήξει το συμβόλαιό της, γράφοντας ότι η παραγωγή είχε «αποφασίσει να πάει την παράσταση προς μια διαφορετική κατεύθυνση».

Η ανακοίνωση τροφοδότησε εικασίες ότι η αποχώρησή της είχε σχέση με τη Λία Μισέλ και τη φημολογούμενη αντικατάστασή της. Τελικά, η Φέλντσταϊν αντικαταστάθηκε –όχι με μεγάλη επιτυχία, για δυο μήνες– από την Τζούλι Μπένκο, που και εκείνη δεν έπεισε το κοινό ότι μπορεί να παίξει έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο για μια λαμπερή επί σκηνής πρωταγωνίστρια.

Η επανεμφάνισή της Λία Μίσελ στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ μετά την «ακύρωσή» της, είναι η πρώτη που συμβαίνει και πολλοί άνθρωποι στον χώρο –όπως και κάποιοι θεατρικοί παραγωγοί– δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την επιστροφή.

Η Λία Μισέλ πήρε τον ρόλο και άρχισε τις παραστάσεις πριν από λίγες ημέρες και το ενδιαφέρον για το –αμφιλεγόμενο– πρόσωπό της είναι τόσο μεγάλο που τα εισιτήρια της πρεμιέρας έφτασαν να πωλούνται πάνω από 2.600 δολάρια. Όμως η ανακοίνωση του ονόματος πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεις και σχόλια για την επιλογή της, με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί της δίνεται αυτή η ευκαιρία, αφού υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο μιας διαμάχης στα σόσιαλ μίντια σχετικά με τη συμπεριφορά της στο πλατό.

Funny Girl: Το απροσδόκητο comeback της Λία Μισέλ Facebook Twitter
Η πρωταγωνίστρια υποδέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού με δάκρυα στα μάτια. (Φωτ.: Bruce Glikas/Getty Images)

Προφανώς η πίεση που ασκείται στο ταμείο είναι πιο ισχυρή από τα σχόλια που γεμίζουν εδώ και καιρό τα περιοδικά και το διαδίκτυο. Η Λία, αν και δεν είναι λίγα αυτά που της καταμαρτυρούν, δίνει το φιλί της ζωής στην παραγωγή του μιούζικαλ, του οποίου οι πωλήσεις είχαν μειωθεί, πέφτοντας σε ένα μέσο εβδομαδιαίο εισόδημα περίπου 760.000 δολαρίων τον τελευταίο μήνα που έπαιζε η Φέλντσταϊν από 1,2 εκατομμύρια δολάρια τους δύο πρώτους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Broadway League.

Η ταλαντούχα Λία Μισέλ λαχταρούσε πάντα να παίξει τον ρόλο, αν και η διαδρομή της προς τη σκηνή ήταν τελικά πιο δαιδαλώδης και δύσκολη από όσο φανταζόταν και αυτή και οι παραγωγοί της σειράς. Η Λία λάτρευε το «Funny Girl» από τότε που ήταν έφηβη, 14 ετών, και το ανακάλυψε όταν έπαιζε στο βραβευμένο με Τόνι μιούζικαλ «Spring Awakening».

Λίγο αργότερα πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική κωμική σειρά «Glee» του Ράιαν Μέρφι. Έφτασε πολύ κοντά στον ρόλο των ονείρων της, καθώς ο Μέρφι απέκτησε τα δικαιώματα για την αναβίωση του «Funny Girl» στο Μπρόντγουεϊ. «Ήταν μια δύσκολη περίοδος και ένιωθα αβέβαιη για το σχέδιο, επειδή μόλις είχα ερμηνεύσει πολλά από τα τραγούδια της παράστασης στην τηλεόραση», λέει σήμερα.

Αποσύρθηκε για μερικά χρόνια, γέννησε τον γιο της και ζούσε σε μια σχετική «ησυχία» μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Η εκρηκτική αντίδραση του διαδικτύου για το casting της στο «Funny Girl» δεν ήταν, ίσως, η αφήγηση της επιστροφής στο Μπρόντγουεϊ που είχε φανταστεί.

Όταν έγραψε στο Twitter ένα μήνυμα με το hashtag Black Lives Matter, η Σαμάνθα Μαρί Γουέαρ, μια μαύρη ηθοποιός που εμφανιζόταν στο «Glee», δήλωσε ότι η Λία ήταν υπεύθυνη για «τραυματικές μικροεπιθέσεις» προς το πρόσωπό της, λέγοντας ότι ανάμεσα σε άλλα απείλησε ότι θα την απολύσει και έκανε ένα ταπεινωτικό σχόλιο μπροστά στους συμπρωταγωνιστές της.

Funny Girl: Το απροσδόκητο comeback της Λία Μισέλ Facebook Twitter
«Θυμάσαι όταν μετέτρεψες την πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά σε έναν ζωντανό εφιάλτη; Γιατί εγώ δεν θα το ξεχάσω ποτέ» απάντησε η Σαμάνθα Μαρί Γουέαρ στο σχόλιο της Λία Μισέλ για τον θάνατο του George Floyd.

Ακολούθησε καταιγισμός επικρίσεων, μεταξύ άλλων από πρώην ηθοποιούς του «Glee» που ανέφεραν ότι φερόταν υποτιμητικά στους συναδέλφους της, είχε συμπεριφορά πριμαντόνας και εταιρείες όπως η HelloFresh τερμάτισαν τη συνεργασία μαζί της. Ακολούθησε και άλλη συμπρωταγωνίστριά της από το «Glee» που όταν ανακοινώθηκε το όνομά της στο casting του «Funny Girl» έγραψε ότι ήταν πολύ δυσάρεστο να δουλεύει μαζί της. Από τότε η Λία έκλεισε τους λογαριασμούς της και τα tweets της έγιναν ιδιωτικά, ενώ ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της στο παρελθόν. «Δουλεύω πολύ σκληρά. Δεν αφήνω περιθώρια για λάθη», δήλωσε. «Αυτό το επίπεδο τελειομανίας, ή αυτή η πίεση της τελειομανίας, μου άφησε πολλά τυφλά σημεία», είπε στους ΝΥΤ.

Η Λία Μισέλ απέδωσε αυτή την ψυχολογία στις μέρες που ήταν παιδί-ηθοποιός στο Μπρόντγουεϊ, όπου, όπως είπε, η προσδοκία να αποδίδει σε σταθερά υψηλό επίπεδο την έβαζε συχνά σε μια «ημι-ρομποτική κατάσταση». Παίζει στο Μπρόντγουεϊ από 8 ετών και ο πρώτος της ρόλος ήταν στο «Les Misérables», ενώ έναν χρόνο αργότερα πήρε μέρος στο μιούζικαλ «Ragtime».

Ανάμεσα σε όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο, εκτός από τις κατηγορίες για τη δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος στο «Glee», υπήρξε και η φήμη ότι είναι αναλφάβητη, μια «είδηση» που γέμιζε επί μήνες τα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Απέδωσε αυτή τη φήμη στο γεγονός ότι είναι γυναίκα. «Πήγαινα στο “Glee” κάθε μέρα, ήξερα τις ατάκες μου κάθε μέρα», δήλωσε στους «Times». «Και ανακαλύπτω ότι υπάρχει μια φήμη στο διαδίκτυο ότι δεν μπορώ να διαβάσω ή να γράψω; Είναι λυπηρό. Πραγματικά είναι. Σκέφτομαι συχνά ότι αν ήμουν άντρας, πολλά από αυτά δεν θα συνέβαιναν».

Η επανεμφάνισή της στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, μετά την «ακύρωσή» της, είναι η πρώτη που συμβαίνει και πολλοί άνθρωποι στον χώρο, όπως και κάποιοι θεατρικοί παραγωγοί, δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την επιστροφή. Η επίθεση και το διαδικτυακό μίσος εναντίον της έκανε άλλον ένα γύρο, με ειρωνικά σχόλια ότι μπορεί να της απονείμουν και το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά κάποιοι έθεσαν ένα διαφορετικό ζήτημα: της άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία;

Funny Girl: Το απροσδόκητο comeback της Λία Μισέλ Facebook Twitter
Η Μπάρμπρα Στράιζαντ στον ρόλο που της χάρισε το πολύτιμο αγαλματάκι των Όσκαρ το 1968.

Η ιδέα της δεύτερης ευκαιρίας στην Αμερική αποτελεί κεντρικό στοιχείο των προγραμμάτων αποκατάστασης και ανανέωσης, όπου υπάρχει μια βασική αρχή: οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ το άθροισμα των χειρότερων λαθών τους. Κριτής όλων των ιστοριών δεν μπορεί να είναι μόνο τα σόσιαλ μίντια και αυτό το δείχνει η περίπτωση του Τζόνι Ντεπ, που μετά τις κατηγορίες από την πρώην σύζυγό του για κακοποίηση συνεχίζει την καριέρα του ακάθεκτος, η περίπτωση του Γουίλ Σμιθ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη στο YouTube αυτό το καλοκαίρι για το διαβόητο πλέον χαστούκι του στα Όσκαρ στον κωμικό Κρις Ροκ και συνεχίζει την καριέρα του. Στελέχη που έχουν κατηγορηθεί για διακρίσεις συνεχίζουν αλλού και επιτυχημένα τη διαδρομή τους, ωστόσο υπάρχουν πολλές αποχρώσεις σε αυτές τις «επιστροφές».

Υπάρχει μια γενική ατμόσφαιρα όπου, όπως έγραψε το «Atlantic», η «τοξικότητα» έχει γίνει λέξη της μόδας και φαίνεται ότι έχουμε δώσει στον εαυτό μας την άδεια να βγάλουμε από τη ζωή μας όποιον ενσαρκώνει κάτι τέτοιο –τελεία και παύλα–χωρίς καμία υποχρέωση συγχώρεσης. Θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν; Για πόσο καιρό; Αρκεί να πάρουν χρόνο για να σκεφτούν, ή θα πρέπει να κάνουν κάτι πιο συγκεκριμένο, πιο συντονισμένο, πιο δημόσιο; Τι οφείλουν σε αυτούς που υποτίθεται ότι πλήγωσαν; Τι οφείλουν, αν οφείλουν κάτι, στο κοινό;

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, ούτε επιτυχημένη διαδικασία εξιλέωσης για τα δημόσια πρόσωπα. Η Λία Μισέλ έμαθε μόλις τώρα τι σημαίνει να είσαι ευάλωτη στη δημόσια σφαίρα αλλά και τι σημαίνει συμπεριφορά στο πλατό: «Σημαίνει όχι μόνο να πηγαίνεις και να κάνεις καλή δουλειά όταν η κάμερα γυρίζει, αλλά και όταν δεν γυρίζει. Και αυτό δεν ήταν πάντα το πιο σημαντικό πράγμα για μένα» είπε στους «Times».

Το κοινό και ίσως και οι συνάδελφοί της της δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία, όχι μόνο να παλέψει με τον ρόλο και το «φάντασμα» της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, αλλά να αναμετρηθεί με τον ίδιο της τον εαυτό.

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχαήλ Μαρμαρινός: Το έπος μάς έμαθε να αναπνέουμε ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Θέατρο / Μιχαήλ Μαρμαρινός: «Από μια κοινωνία της αιδούς, γίναμε μια κοινωνία της ξεδιαντροπιάς»

Με τη νέα του παράσταση, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην Οδύσσεια και στον Όμηρο και διερευνά την έννοια της φιλοξενίας. Αναλογίζεται το «απύθμενο θράσος» της εποχής μας, εξηγεί τη στενή σχέση του έπους με το βίωμα και το θαύμα που χάσαμε και παραμένει σχεδόν σιωπηλός για τη νέα του θέση ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Θέατρο / 13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Τέχνη με φαντασία, αστείρευτη δημιουργία, πρωτοποριακές προσεγγίσεις: ένα επετειακό, εορταστικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσα από 83 επιλογές από το θέατρο, τη μουσική και τον χορό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κυνηγώντας τον χαμένο χρόνο σε ένα έργο για την εξουσία

Θέατρο / «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»: Ένα έργο για τη μόνιμη ήττα μας από τον χρόνο

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί και γράφει ένα έργο-παιχνίδι, εξετάζοντας τις σχέσεις εξουσίας, τον δημιουργικό αντίλογο και τη μάταιη προσπάθεια να ασκήσουμε έλεγχο στη ζωή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ ΧΛΟΗ ΟΜΠΟΛΕΝΣΚΙ: Σκηνογράφος-ενδυματολόγος του θεάτρου και της όπερας

Οι Αθηναίοι / Χλόη Ομπολένσκι: «Τι είναι ένα θεατρικό έργο; Οι δυνατότητες που δίνει στους ηθοποιούς»

Ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός της Λίλα ντε Νόμπιλι, υπήρξε φίλη του Γιάννη Τσαρούχη, συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν και τον Λευτέρη Βογιατζή, δούλεψε με τον Φράνκο Τζεφιρέλι και, για περισσότερο από 20 χρόνια, με τον Πίτερ Μπρουκ. Η διεθνούς φήμης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Χλόη Ομπολένσκι υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια στην «Τουραντότ» του Πουτσίνι και αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Φάουστ» του Άρη Μπινιάρη, ένα μιούζικαλ από την Κόλαση

Θέατρο / Φάουστ: Ένα μιούζικαλ από την κόλαση

«Ζήσε! Μας λέει ο θάνατος, ζήσε!», είναι το ρεφρέν του τραγουδιού που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, εν μέσω ομαδικών βακχικών περιπτύξεων – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Θέατρο / Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Η μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού θεάτρου Αριάν Μνουσκίν επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με το Θέατρο του Ήλιου για να μιλήσουν για τα τέρατα της Ιστορίας που παραμονεύουν πάντα και απειλούν τον ελεύθερο κόσμο. Με αφορμή την παράσταση που αποθεώνει τη σημασία του λαϊκού θεάτρου στην εποχή μας μοιραζόμαστε την ιστορία της ζωής και της τέχνης της, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, που υπηρετούν με πάθος την πρωτοπορία, την εγγύτητα που δημιουργεί η τέχνη και τη μεγαλειώδη ουτοπία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Νίκος Χατζόπουλος

Νίκος Χατζόπουλος / «Αν σκέφτεσαι μόνο το ταμείο, κάποια στιγμή το ταμείο θα πάψει να σκέφτεται εσένα»

Ο Νίκος Χατζόπουλος έχει διανύσει μια μακρά πορεία ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και δάσκαλος υποκριτικής. Μιλά στη LIFO για το πόσο έχει αλλάξει το θεατρικό τοπίο σήμερα, για τα πρόσφατα περιστατικά λογοκρισίας στην τέχνη, καθώς και για τις προσεχείς συνεργασίες του με τον Γιάννη Χουβαρδά και τον Ακύλλα Καραζήση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Μια άλλη Θήβα»: Η πιο αθόρυβη επιτυχία της θεατρικής Αθήνας

The Review / «Μια άλλη Θήβα»: Η παράσταση-φαινόμενο που ξεπέρασε τους 100.000 θεατές

O Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την θεατρική παράσταση στο Θεάτρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που διανύει πλέον την τρίτη της σεζόν σε γεμάτες αίθουσες. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; Το ίδιο το έργο ή οι δύο πρωταγωνιστές, ο Θάνος Λέκκας και ο Δημήτρης Καπουράνης, που καθήλωσαν το κοινό;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Θέατρο / «Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Η Μαρία Πρωτόπαππα σκηνοθετεί την «Ανδρομάχη» στην Επίδαυρο, με άντρες ηθοποιούς στους γυναικείους ρόλους, εξερευνώντας τις πολιτικές και ηθικές διαστάσεις του έργου του Ευριπίδη. Η δημοκρατία, η ελευθερία, η ηθική και η ευθύνη ηγετών και πολιτών έρχονται σε πρώτο πλάνο σε μια πολιτική και κοινωνική τραγωδία με πολυδιάστατη δομή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Χρυσή Εποχή»

Αποστολή στο Νόβι Σαντ / Κωνσταντίνος Ρήγος: «Ήθελα ένα υπέροχο πάρτι όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι»

Στη νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Χρυσή Εποχή», μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου, εικόνες από μια καριέρα 35 ετών μεταμορφώνονται ‒μεταδίδοντας τον ηλεκτρισμό και την ενέργειά τους‒ σε ένα ολόχρυσο ξέφρενο πάρτι.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
CHECK Απόπειρες για τη ζωή της: Ψάχνοντας την αλήθεια για τις υπέροχες, βασανισμένες γυναίκες και τις τραγικές εμπειρίες τους

Θέατρο / Η βάρβαρη εποχή που ζούμε σε μια παράσταση

Ο Μάρτιν Κριμπ στο «Απόπειρες για της ζωή της» που ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον σκιαγραφεί έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο πόλεμος, ο θάνατος, η καταπίεση, η τρομοκρατία, η φτώχεια, ο φασισμός, αλλά και ο έρωτας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
To νόημα τού να ανεβάζεις Πλάτωνα στην εποχή του ΤikTok

Άννα Κοκκίνου / To νόημα τού να ανεβάζεις το Συμπόσιο του Πλάτωνα στην εποχή του tinder

Η Άννα Κοκκίνου στη νέα της παράσταση αναμετριέται με το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τις πολλαπλές όψεις του Έρωτα. Εξηγεί στη LiFO για ποιον λόγο επέλεξε να ανεβάσει το αρχαίο φιλοσοφικό κείμενο, πώς το προσέγγισε δραματουργικά και κατά πόσο παραμένουν διαχρονικά τα νοήματά του.
M. HULOT
«Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Θέατρο / «Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Η παράσταση TERAΣ διερευνά τις queer ταυτότητες και τα οικογενειακά τραύματα, μέσω της εμπειρίας της αναγκαστικής μετανάστευσης. Μπορεί τελικά ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας να ζήσει ελεύθερα σε ένα μικρό νησί;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Αντώνης Αντωνόπουλος από μικρός είχε μια έλξη για τα νεκροταφεία ή Όλα είναι θέατρο αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου πάνω τους ή Η παράσταση «Τελευταία επιθυμία» είναι ένα τηλεφώνημα από τον άλλο κόσμο

Θέατρο / «Ας απολαύσουμε τη ζωή, γιατί μας περιμένει το σκοτάδι»

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος, στη νέα του παράσταση «Τελευταία Επιθυμία», δημιουργεί έναν χώρο όπου ο χρόνος για λίγο παγώνει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συναντήσουμε τους νεκρούς αγαπημένους μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

Θέατρο / Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

«Δεν πηγαίνουμε ποτέ στη Μόσχα, όμως η επιθυμία γι’ αυτήν κυλάει διαρκώς μέσα μας» - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για τη sold-out παράσταση «Τρεις Αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ