LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Washington Post: To FBI βρήκε έγγραφο για τα πυρηνικά άλλης χώρας, στο σπίτι του Τραμπ

Washington Post: To FBI βρήκε έγγραφο για τα πυρηνικά άλλης χώρας, στο σπίτι του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ένα έγγραφο, που περιγράφει την άμυνα μιας ξένης χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών δυνατοτήτων της, βρήκε το FBI στην οικία του Ντόναλντ Τραμπ, το Μαρ-α-Λάγκο, σύμφωνα με την Washington Post. 

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος, αλλά δεν αποκαλύπτει ποια χώρα αφορούσε το έγγραφο, ούτε εάν πρόκειται για κράτος φιλικό ή εχθρικό προς τις ΗΠΑ. 

Το FBI κατάσχεσε πάνω από 11.000 κυβερνητικά έγγραφα και φωτογραφίες στην έρευνα που έκανε στο Μαρ-α-Λάγκο, στις 8 Φεβρουαρίου. Κάποια από αυτά τα έγγραφα περιγράφουν άκρως απόρρητες αμερικανικές επιχειρήσεις, για τα οποία απαιτείται ειδική διαπίστευση ασφαλείας προκειμένου να τα δει κάποιος και όχι απλά εκείνη του άκρως απορρήτου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post. 

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ακόμη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν έχουν εξουσιοδότηση να εξετάσουν κάποια από αυτά τα έγγραφα. Επιπλέον, αρχεία που αφορούν τέτοια προγράμματα συνήθως φυλάσσονται διαρκώς, σε εγκατάσταση ασφαλείας. Όμως, στην προκειμένου περίπτωση, έμειναν στο Μαρ-α-Λάγκο, σε αμφισβητούμενες συνθήκες ασφαλείας, για τουλάχιστον 18 μήνες μετά την αναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. 

Στις 8 Ιανουαρίου πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν έρευνα στο ακίνητο του πρώην προέδρου στη Φλόριντα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα για τον Τραμπ, σχετικά με την αφαίρεση κυβερνητικών εγγράφων από τον Λευκό Οίκο και τη μεταφορά τους στο Μαρ-α-Λάγκο. 
 

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM