Κύπρος: Να μην απαγορευτούν οι βίζες σε Ρώσους πολίτες

Κύπρος: Να μην απαγορευτούν οι βίζες σε Ρώσους πολίτες Facebook Twitter
Kαταστημα στη Λεμεσσό με ρωσικές επιγραφές
0

Κατά της πρότασης για απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες αναμένεται να ταχθεί η Κύπρος στο προσεχές άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Πράγα στις 30 και 31 Αυγούστου.

Για την στάση που αναμένεται να τηρήσει η Κύπρος προϊδέασε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Κορνήλιος Κορνηλίου, ο οποίος εκτίμησε ότι την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα.

Αιτιολογώντας την στάση της Κύπρου ο κ. Κορνηλίου σημείωσε ότι στην ΕΕ ισχύει η ελεύθερη διακίνηση προσώπων και είναι «σε αντίθεση των δικών μας αρχών να απαγορεύσεις καθολικά στους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επισκέπτονται κράτη μέλη της ΕΕ». 

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού ΥΠΕΞ στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ρωσική κοινότητα που υπάρχει στην Κύπρο, σημειώνοντας πως μια ενδεχόμενη απόφαση για απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες  «θα εμπόδιζε τις επαφές αυτών των Ρώσων με τις οικογένειες τους». 

Η Κύπρος, τόνισε, εκτιμά ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα είχε οποιοδήποτε όφελος.  

Πληγή για την Κύπρο οι κυρώσεις  

H Κύπρος είχε ήδη εκφράσει την δυσαρέσκεια της ενόψει του έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να αναφέρεται σε κυρώσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων χωρών.

Ενδεικτική της δυσαρέσκειας της Λευκωσίας είναι και η προ μηνών δήλωση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος αφού τόνισε ότι η Λευκωσία προσπαθεί να αποφευχθούν κυρώσεις που επηρεάζουν την Κυπριακή οικονομία, σημείωσε πως δεν μπορεί να επιβάλλονται μέτρα και κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία να επηρεάζουν περισσότερο τα κράτη μέλη της, από ό,τι επηρεάζουν τη Ρωσία.

Πηγή Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM