Κύπρος: Να μην απαγορευτούν οι βίζες σε Ρώσους πολίτες

Κύπρος: Να μην απαγορευτούν οι βίζες σε Ρώσους πολίτες Facebook Twitter
Kαταστημα στη Λεμεσσό με ρωσικές επιγραφές
0

Κατά της πρότασης για απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες αναμένεται να ταχθεί η Κύπρος στο προσεχές άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Πράγα στις 30 και 31 Αυγούστου.

Για την στάση που αναμένεται να τηρήσει η Κύπρος προϊδέασε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Κορνήλιος Κορνηλίου, ο οποίος εκτίμησε ότι την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα.

Αιτιολογώντας την στάση της Κύπρου ο κ. Κορνηλίου σημείωσε ότι στην ΕΕ ισχύει η ελεύθερη διακίνηση προσώπων και είναι «σε αντίθεση των δικών μας αρχών να απαγορεύσεις καθολικά στους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επισκέπτονται κράτη μέλη της ΕΕ». 

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού ΥΠΕΞ στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ρωσική κοινότητα που υπάρχει στην Κύπρο, σημειώνοντας πως μια ενδεχόμενη απόφαση για απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες  «θα εμπόδιζε τις επαφές αυτών των Ρώσων με τις οικογένειες τους». 

Η Κύπρος, τόνισε, εκτιμά ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα είχε οποιοδήποτε όφελος.  

Πληγή για την Κύπρο οι κυρώσεις  

H Κύπρος είχε ήδη εκφράσει την δυσαρέσκεια της ενόψει του έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να αναφέρεται σε κυρώσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων χωρών.

Ενδεικτική της δυσαρέσκειας της Λευκωσίας είναι και η προ μηνών δήλωση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος αφού τόνισε ότι η Λευκωσία προσπαθεί να αποφευχθούν κυρώσεις που επηρεάζουν την Κυπριακή οικονομία, σημείωσε πως δεν μπορεί να επιβάλλονται μέτρα και κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία να επηρεάζουν περισσότερο τα κράτη μέλη της, από ό,τι επηρεάζουν τη Ρωσία.

Πηγή Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM
Hamamatsu: Η ιαπωνική πόλη που προσελκύει μετανάστες για να αντιστρέψει την πληθυσμιακή πτώση

Διεθνή / Hamamatsu: Η ιαπωνική πόλη που προσελκύει μετανάστες για να αντιστρέψει την πληθυσμιακή πτώση

Η πόλη Hamamatsu στην Ιαπωνία στρατολογεί μετανάστες για να αντιμετωπίσει τη μείωση του πληθυσμού και την έλλειψη εργατικού δυναμικού, δημιουργώντας παράλληλα μια δυναμική οικονομία και ευκαιρίες για νέους Ιάπωνες
LIFO NEWSROOM