Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά

Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά Facebook Twitter
0

«Απάτη» χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις πληροφορίες πως το FBI έψαχνε στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάκο έγγραφα σχετικά με πυρηνικά.

«Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι απάτη» επεσήμανε, ειδικότερα, μέσω social media.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα, αφότου ο Ρεπουμπλικάνος είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα. 

Ο μεγιστάνας δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως πρόκειται πράγματι για «απάτη» σε βάρος του, ενώ υπονόησε πως οι πράκτορες μπορεί να «φύτεψαν» στοιχεία. 

«Γιατί το FBI δεν θα επέτρεπε την επιθεώρηση των χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο με την παρουσία των δικηγόρων μας, ή άλλων;» διερωτήθηκε. 

Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης για το κατά πόσο ο Τραμπ, φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, πήρε μαζί του απόρρητα έγγραφα. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Μέρικ Γκάρλαντ, ο κορυφαίος αξιωματούχος της αμερικανικής αστυνομίας και διορισμένος από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι είχε εγκρίνει προσωπικά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει, επίσης, να δημοσιοποιήσει μια επεξεργασμένη λίστα με τα κατασχεθέντα στοιχεία. 

Ο Γκάρλαντ επεσήμανε πως αποφάσεις για τέτοιες έρευνες δεν λαμβάνονται εύκολα και προτιμώνται άλλοι τρόποι, συνήθως. 

Η δημόσια επιβεβαίωση της επιχείρησης του FBI είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη πρακτική, ωστόσο ο ίδιος ο Τραμπ είχε κάνει γνωστό το περιστατικό από το βράδυ της Δευτέρας. 

Η πλευρά του Τραμπ έχει ζητήσει την άμεση δημοσιοποίηση των εγγράφων που σχετίζονται με την έρευνα και η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι σήμερα το απόγευμα. 

Πηγή από το FBI επεσήμανε πως οι πράκτορες πήραν 10 κουτιά με κατασχεθέντα αντικείμενα από το σπίτι του τέως προέδρου, ο οποίος απουσίαζε εκείνη την ώρα. 

Η άνευ προηγουμένου έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM