Καβάλα: Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Καβάλα: Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Δικογραφία σε βάρος αστυνομικού, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο παράτυπους μετανάστες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους σε δασική περιοχή του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου του δήμου Παγγαίου, όταν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα τριάντα, περίπου, ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο ιδιωτικό όχημα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πραγματοποίησε «βολές εκφοβισμού».

Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα παράτυποι μετανάστες, για δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Η Υπηρεσία κινείσαι η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ τη σχετική προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Ο αστυνομικός έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα / ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ελλάδα / Αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπείας: Ποιος είναι πίσω από τον αξιωματικό - Το μυστικό ταξίδι στην Κίνα

Οι Αρχές ασφαλείας και οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε έναν «άνθρωπο-σκιά» που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση κατασκοπείας
THE LIFO TEAM