Εξοργισμένο το Κίεβο μετά τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας ότι θέτει σε κίνδυνο αμάχους

Εξοργισμένο το Κίεβο μετά τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας ότι θέτει σε κίνδυνο αμάχους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Εξοργισμένος» από τις «άδικες» κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κατηγόρησε το Κίεβο ότι θέτει σε κίνδυνο άμαχους στον πόλεμο με τη Μόσχα, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα.

«Είμαι εξοργισμένος όπως ακριβώς και εσείς από την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Τη θεωρώ άδικη», σχολίασε ο Κούλεμπα σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

Στην έκθεση αυτή που δημοσιεύτηκε σήμερα έπειτα από έρευνα τεσσάρων μηνών, η ΜΚΟ κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία και ότι εξαπολύει επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές, μια τακτική που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο Κούλεμπα κατηγόρησε με τη σειρά του τη Διεθνή Αμνηστία για «λανθασμένη ισορροπία μεταξύ του καταπιεστή και του θύματος, μεταξύ της χώρας που καταστρέφει χιλιάδες αμάχους, πόλεις, εδάφη και της χώρας που απελπισμένα αντιστέκεται».

«Σταματήστε να δημιουργείτε αυτήν την ψεύτικη πραγματικότητα, όπου όλος ο κόσμος είναι λίγο ένοχος για κάτι και αρχίστε να αναφέρετε συστηματικά την αλήθεια γι' αυτό που η Ρωσία αντιπροσωπεύει πράγματι σήμερα», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ είχε δηλώσει ότι «η ζωή των ανθρώπων» είναι «η προτεραιότητα» και ότι οι κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ο Ποντολιάκ κατηγόρησε τη Διεθνή Αμνηστία ότι μετέχει σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας» εξυπηρετώντας τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM