Επίθεση από τον Ακάρ: Εντελώς ανισόρροπη η στάση της Ελλάδας - Νέες περιπέτειες θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις

Ακάρ: Εντελώς ανισόρροπη η στάση της Ελλάδας - Νέες περιπέτειες θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Με νέα προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας επανέρχεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος αξιωματούχος επέμεινε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και απείλησε την Ελλάδα ώστε «να μην επιχειρήσει νέες περιπέτειες, διότι θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις».

«Η στάση της γειτονικής μας Ελλάδας δεν είναι και πολύ φυσιολογική, είναι εντελώς ανισόρροπη. Δεν πήγαν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μη μας δώσουν τα F-16 αλλά και στη Γερμανία. Πήγαν εκεί για να μη μας δώσουν υποβρύχια [...] Σε λίγο θα πάνε και στο φούρναρη, για να μη δώσουν ψωμί στην Τουρκία. Αυτά δεν αρμόζουν ούτε σε καλή γειτονία ούτε σε φιλία, ούτε σε γειτονικές σχέσεις», τόνισε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιτέθηκε επίσης στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια αναφέροντας ειδικότερα ότι θυσιάζουν τον διάλογο για προσωπικό τους όφελος.

Δεν προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου που τους περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια, είπε ο Ακάρ και συνέχισε λέγοντας πως «μας κατηγορούν για νέο οθωμανισμό, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Η Τουρκία, επέμεινε ο Ακάρ, «δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της. Ας επικρατήσει η ειρήνη και η σταθερότητα, ας κάνουμε το Αιγαίο πέλαγος, θάλασσα ειρήνης ας το αναπτύξουμε».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ακάρ ανακοίνωσε επίσης ότι στις 15 Αυγούστου η Άγκυρα ξεκινά συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πολεμικά αεροσκάφη F-16.

Με πληροφορίες από Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM