Η Τζιλ Μπάιντεν εξόργισε τους Λατίνους- Τους παρομοίασε με τάκος

Η Τζιλ Μπάιντεν χαιρετά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η προσπάθεια της Τζιλ Μπάιντεν να κάνει μια φιλοφρόνηση για τους Λατίνους πήγε εντελώς στραβά, καθώς τους συνέκρινε με τάκος, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. 

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μιλούσε σε συνέδριο της UnidosUS, της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα δικαιώματα των Λατίνων στις ΗΠΑ, όταν προσπάθησε να πλέξει το εγκώμιο του Ραούλ Ιζαγκουίρ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της ΜΚΟ για 30 χρόνια. 

«Ο Ραούλ βοήθησε να δημιουργηθεί αυτή την οργάνωση με την αντίληψη ότι η ποικιλομορφία αυτής της κοινότητας, τόσο ξεχωριστή όσο τα bodegas του Μπρονξ, τόσο όμορφη όσο τα λουλούδια του Μαϊάμι, τόσο μοναδική όπως τα τάκος για πρωινό εδώ στο Σαν Αντόνιο, είναι η δύναμή σας», είπε η Τζιλ Μπάιντεν. 

Στην ομιλία της έκανε σαρδάμ αναφερόμενη στα παντοπωλεία (είπε bogedas αντί για bodegas), αλλά αυτό που εξόργισε τους Λατίνους ήταν το γεγονός ότι τους συνέκρινε με τάκος. Η Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων τόνισε ότι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να καταλάβει τους Λατίνους. 

«Δεν είμαστε τάκος. Η κληρονομιά μας διαμορφώνεται από μια ποικιλία διασποράς, πολιτισμών και παραδοσιακών φαγητών και δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα στερεότυπο», υπογράμμισαν. 

Τα λεγόμενα της Πρώτης Κυρίας προκάλεσαν αντιδράσεις σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν είναι σε πτώση- και- ανάμεσα στους ισπανόφωνους ψηφοφόρους. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 26% των ισπανόφωνων- βασική πηγή ψήφων για τους Δημοκρατικούς- εγκρίνουν τις επιδόσεις του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, από 55% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Διεθνή / Απόδραση Κινέζου βαρόνου φαιντανύλης στο Μεξικό προκαλεί κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ

Ο Κινέζος Zhi Dong Zhang, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο φαιντανύλης και ξέπλυμα $150 εκατ., απέδρασε από κατ' οίκον περιορισμό στο Μεξικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στην κυβέρνηση Σέινμπαουμ και εντάσεις με τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Διεθνή / «Η Μέριλιν πέθανε»: Όταν τα πρωτοσέλιδα πάγωσαν τον κόσμο με τον θάνατο της Μονρόε

Σαν σήμερα, 5 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Τα πρωτοσέλιδα της επομένης αποτύπωσαν την απώλεια ενός ειδώλου, αλλά και την αρχή ενός διαρκούς μύθου
LIFO NEWSROOM
Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Διεθνή / Σε κίνδυνο το Ιερό Όρος των Απάτσι – Χαλκορυχείο απειλεί ιστορικό τόπο λατρείας

Το ιερό έδαφος των Απάτσι, Oak Flat, κινδυνεύει από την κατασκευή ενός τεράστιου μεταλλείου χαλκού - Παρά τις αντιδράσεις της φυλής και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, η εξόρυξη φαίνεται να προχωρά
LIFO NEWSROOM