Μπέρνι Έκλεστοουν: O πρώην ισχυρός άνδρας της F1 διώκεται για φοροδιαφυγή 400 εκατ. ευρώ

Μπέρνι Έκλεστοουν: O πρώην ισχυρός άνδρας της F1 διώκεται για φοροδιαφυγή 400 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Το πρώην αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για φοροδιαφυγή, μετά από έρευνα των βρετανικών φορο-διωκτικών αρχών που εντόπισε μη δηλωμένα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό αξίας άνω των 400 εκατ. λιρών. 

Η εισαγγελία του Στέμματος (Crown Prosecution Service - CPS) ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα πως δίνει έγκριση για τη δίωξη του Μπέρναρντ Τσαρλς Έκλεστοουν για απάτη με ψευδή δήλωση». 

H πρώτη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση φοροδιαφυγής είναι προγραμματισμένη για τις 22 Αυγούστου. 

«Η CPS εξέτασε φάκελο με αποδείξεις από τη Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων (HMRC) και ενέκρινε την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Μπέρναρντ Έκλεστοουν για απάτη ψευδούς δήλωσης, σχετικά με την παράλειψή του να δηλώσει την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που κατείχε στο εξωτερικό, εκτιμώμενης αξίας 400 εκατ. λιρών» ανέφερε ο Άντριου Πενχέιλ, επικεφαλής της Εισαγγελίας. 

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος του κατηγορουμένου είναι πλέον ενεργή και πως έχουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει καμία αναφορά, σχόλιο ή ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να επηρεάσουν αυτές τις διαδικασίες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σάιμον Γιορκ, διευθυντής της υπηρεσίας διερεύνησης απάτης της HMRC, σημείωσε από την πλευρά του πως η υπηρεσία διενήργησε «σύνθεση και παγκόσμια ποινική έρευνα». 

«Η HMRC είναι στο πλευρό των έντιμων φορολογούμενων και θα αναλάβουμε αυστηρή δράση όπου υποψιαζόμαστε φορολογική απάτη» ανέφερε ο ίδιος, διαμηνύοντας πως «το μήνυμά μας είνανι σαφές - κανείς δεν είναι πέρα από τις δυνατότητές μας». 

Ο 91χρονος Έκλεστοουν για σαράντα χρόνια ήταν ο σχεδόν απόλυτος άρχων της πιο επικερδούς διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η περιουσία του εκτιμάται πως έφτασε σε αξία τα 2,5 δισ. λίρες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.  

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ