Παραιτείται ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ- Για να πάει στην Snap

Παραιτείται ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ- Για να πάει στην Snap Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παραιτείται στα τέλη του μήνα, καθώς αποδέχθηκε πρόταση από την εταιρεία Snap, που είναι πιο γνωστή για την εφαρμογή Snapchat. 

Ο Τζέιμς Μάρεϊ είναι επί 27 χρόνια στην υπηρεσία που έχει την ευθύνη της προστασίας του Αμερικανού προέδρου. Ο Ντόναλντ Τραμπ τον διόρισε διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας το 2019, επειδή ο τότε πρόεδρος είχε απογοητευτεί από τον προκάτοχό του, Ράντολφ Άλες. Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας διορίζεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Γερουσίας. 

«Η ένταξή μου στη Μυστική Υπηρεσία ήταν η πιο εύκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ. Όμως, η απόφαση ότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσω υπήρξε μια από τις πιο δύσκολες», έγραψε ο Μάρεϊ σε επιστολή προς τους πράκτορες της υπηρεσίας. 

Είχε ενημερώσει από τον Απρίλιο τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί και να δεχθεί μια δουλειά εκτός κυβέρνησης, ανέφερε στην επιστολή του.

«Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του στη χώρα και την οικογένειά μας», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του, Τζιλ.  

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM