ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέα καταδίκη για τον Ντέρεκ Σόβιν – Δήλωσε ένοχος

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέα καταδίκη για τον Ντέρεκ Σόβιν – Δήλωσε ένοχος Facebook Twitter
0

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο πρώην αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, κρίθηκε ένοχος για καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων του θύματος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 5 μηνών. 

Η δολοφονία Φλόιντ είχε σοκάρει την κοινή γνώμη λόγω της σκληρότητάς της, με τον Σόβιν να γονατίζει στον λαιμό του θύματος επί 9 λεπτά, ενώ εκείνος φώναζε. 

Ο Σόβιν δήλωσε ένοχος για την κατηγορία που του είχε απαγγελθεί από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήδη εκτίει ποινή 22,5 ετών κάθειρξης για τη δολοφονία του Φλόιντ, ποινή που του επιβλήθηκε από πολιτειακό δικαστήριο στη Μινεσότα πέρσι.

Θα εκτίσει ταυτόχρονα τις δύο ποινές, όπως μετέδωσε το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι KSTP-TV.

Με την απόφαση του Σόβιν να δηλώσει ένοχος, απέφυγε την προσαγωγή του σε νέα δίκη. Με βάση τη συμφωνία του με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι ευθύνεται για τον θάνατο του Φλόιντ.

Οι τρεις άλλοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, όταν επιχείρησαν να συλλάβουν τον Φλόιντ με την υποψία ότι χρησιμοποίησε ένα πλαστό 20δόλαρο για να αγοράσει τσιγάρα, κρίθηκαν ένοχοι τον περασμένο Φεβρουάριο για καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων του υπόπτου. Είναι αδιευκρίνιστο προς το παρόν το πότε θα απαγγελθεί η ποινή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM