Λιθουανία: Ρωσική κυβερνοεπίθεση σε κρατικά και ιδιωτικά ιδρύματα - Απάντηση για τον αποκλεισμό του Καλίνιγκραντ

Λιθουανία: Ρωσική κυβερνοεπίθεση σε κρατικά και ιδιωτικά ιδρύματα - Απάντηση για τον αποκλεισμό του Καλίνιγκραντ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Λιθουανικά κρατικά και ιδιωτικά ιδρύματα δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDOS), ανέφερε το εθνικό κέντρο κυβερνοασφάλειας της χώρας της Βαλτικής σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσική ομάδα χάκερ Killnet ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση, λέγοντας ότι αυτή έγινε ως απάντηση στην απόφαση του Βίλνιους να απαγορεύσει τη μεταφορά προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις από τη ρωσική ηπειρωτική χώρα στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, προειδοποιώντας για περαιτέρω κυβερνοεπιθέσεις.

«Είναι πολύ πιθανό επιθέσεις παρόμοιας ή μεγαλύτερης έντασης να συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ειδικά στους κλάδους των μεταφορών, της ενέργειας και του χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε το λιθουανικό κέντρο.

Ασφαλή δίκτυα που χρησιμοποιούνται από κρατικούς θεσμούς ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν, πρόσθεσε.

«Η επίθεση θα συνεχιστεί έως ότου η Λιθουανία άρει τον αποκλεισμό», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της ομάδας Killnet. «Διαλύσαμε 1652 διαδικτυακούς πόρους. Και αυτό μέχρι στιγμής».

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM