ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μηταράκης: Μετανάστες μεταφέρονται στον Έβρο με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής

Μηταράκης: Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Για «αυξημένη ένταση στον Έβρο» μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης εν μέσω και της τεταμένης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τη γειτονική Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες. 

«Υπάρχει μια αυξημένη ένταση στον Έβρο. Προσπαθούν σε κάποιες νησίδες πάνω στο σύνορο να εγκαταστήσουν μετανάστες και μετά να ζητήσουν από την Ελλάδα να τους ψάξει. Η στάθμη του ποταμού έχει πέσει και δημιουργούνται διάφορες νησίδες. Είναι καινούργια πρακτική αυτή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο Έβρος από την πλευρά της Τουρκίας είναι στρατιωτικοποιημένος και ως εκ τούτου «για να περάσεις σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης ανοχή των τουρκικών αρχών», ενώ «πολλές φορές [μετανάστες] μεταφέρονται και με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής».

«Αν βρούμε τους μετανάστες στη νησίδα τους παίρνουμε στην Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους. Είναι άνθρωποι που έχουν ταλαιπωρηθεί. Γενικότερα στα σύνορα εφαρμόζουμε πολιτική αποτροπής παράνομης εισόδου. Είναι κάτι που το προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Στη θάλασσα η ελληνική ακτοφυλακή φτάνει στη μέση γραμμή χρησιμοποιεί σειρήνες και ηχητικό υλικό το οποίο κατά κανόνα οδηγεί τις βάρκες να γυρίσουν πίσω», σημείωσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί pushback προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο από τις ελληνικές αρχές, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και πως τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για το θέμα, βασίζονται σε πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM