Τσελίκ κατά Αθήνας: Κακομαθημένο παιδί της ΕΕ η Ελλάδα - «Δεν μπορείτε να μας απειλείτε μέσω τρίτων χωρών»

Τσελίκ κατά Αθήνας: Κακομαθημένο παιδί της ΕΕ η Ελλάδα - «Δεν μπορείτε να μας απειλείτε μέσω τρίτων χωρών» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

«Είμαστε ανοιχτοί για διαβουλεύσεις αλλά μόνοι μας, χωρίς διαμεσολαβητές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίστηκε πως τα νησιά πρέπει να είναι 

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε εδώ και συναντήθηκε με τον πρόεδρό μας, λέγοντας "μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των δύο γειτόνων". Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για συμφωνία. Στη συνέχεια, όμως, διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκία στο αμερικανικό Κογκρέσο λέγοντας 'Μην δίνετε F-16'» σημείωσε αρχικά ο Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του κόμματος.

Και συνέχισε: «Υπήρξαν επίσης αναφορές και αντιδράσεις και στον ελληνικό Τύπο για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τέτοιες παρακλητικές φράσεις (στις ΗΠΑ). Δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών με την πρώτη ευκαιρία που θα βρείτε. Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας».

Ως προς το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ο Τσελίκ απέδωσε «ανοησίες στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και ο Μητσοτάκης λέει πως αυτοί οι όροι είναι ξεπερασμένοι. Μα τι ανοησίες είναι αυτές». 

Επίσης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «κακομαθημένο παιδί της ΕΕ» υποστηρίζοντας πως στο ΝΑΤΟ «δεν μπορεί να μπορούν να ενταχθούν κι άλλοι κακομαθημένοι», εννοώντας την Σουηδία και την Φινλανδία.

Με πληροφορίες από protothema.gr/skai.gr

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM