Έρευνα: Οι μισοί γονείς στηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα παιδιά τους

Έρευνα: Οι μισοί γονείς στηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα παιδιά τους Facebook Twitter
0

Στη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί ενήλικες στράφηκαν σε ένα σύνηθες δίχτυ ασφαλείας: τους γονείς τους.

Από την αγορά φαγητού μέχρι την πληρωμή των λογαριασμών του κινητού τηλεφώνου τους ή την κάλυψη υγειονομικής ασφάλισης και αυτοκινήτου, οι μισοί γονείς με παιδί άνω των 18 ετών παρέχουν τουλάχιστον μερική οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με έκθεση του Savings.com.

Αυτοί οι γονείς ξοδεύουν περίπου 1.000 δολάρια το μήνα, κατά μέσο όρο, για τέτοιου είδους έξοδα, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι νεαροί ενήλικες που μόλις ξεκινούν αντιμετώπισαν σημαντικά οικονομικά εμπόδια τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της άνισης αγοράς εργασίας, των υπέρογκων φοιτητικών δανείων και των αυξανόμενων δαπανών στέγασης.

Το 2020, το ποσοστό όσων ζουν με τους γονείς τους (συχνά αναφέρονται ως «boomerang kids») εκτοξεύτηκε για λίγο σε ιστορικό υψηλό.

Ωστόσο, το 62% των ενηλίκων παιδιών που ζουν στο σπίτι δεν συνεισφέρουν καθόλου στα έξοδα του νοικοκυριού, σύμφωνα με το Savings.com.

Και τώρα, ο πληθωρισμός θέτει νέες προκλήσεις στο κυνήγι της οικονομικής ανεξαρτησίας.

Για τους γονείς, όμως, η υποστήριξη των ενήλικων παιδιών μπορεί να αποτελεί σημαντική «αποστράγγιση» σε μια εποχή που η δική τους οικονομική ασφάλεια βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο.

«Ακόμη και με την πρόσθετη ευθύνη της φροντίδας των ενηλίκων παιδιών, οι γονείς πρέπει επίσης να φροντίζουν τον εαυτό τους», λέει η Shelly-Ann Eweka, διευθύντρια στρατηγικής της TIAA.

«Είναι όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο και το πλήρωμα πτήσης λέει ότι εάν χρειαστεί να φορέσεις μάσκα λόγω έκτακτης ανάγκης, πρέπει πρώτα να φορέσεις την δική σου πριν βοηθήσεις άλλους», προσθέτει.

Όπως εξηγεί η Eweka, όταν ξοδεύεις χρήματα για να στηρίξεις τα ενήλικα παιδιά σου, αυτό μειώνει τα κεφάλαια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει για άλλους οικονομικούς στόχους, όπως εξόφληση χρεών, εξοικονόμηση δαπανών υγειονομικής περίθαλψης και προγραμματισμός συνταξιοδότησης.

Ως γενικό κανόνα, σημειώνει η ίδια, θα πρέπει πρώτα να βάλετε στην άκρη χρήματα για τη συνταξιοδότησή σας και το «ταμείο έκτακτης ανάγκης». 

«Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στο πού πρέπει να πάνε τα χρήματά σας», καταλήγει.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM