Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από το C-130 - Παρ' ολίγον τραγωδία στα 5.000 πόδια

Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από το C-130 - Παρ' ολίγον τραγωδία στα 5.000 πόδια Facebook Twitter
Φωτ.: Τηλεοπτικός σταθμός Star
0

Παρ' ολίγον τραγωδία στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις, όταν κατά τη διάρκεια πτώσης αλεξιπτωτιστών, ένας εξ αυτών κρεμάστηκε κυριολεκτικά από το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, που μετέδωσε σχετικές εικόνες, πριν λίγες ημέρες ένα ελληνικό C-130 που μετέφερε αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. 

Όταν έφτασε σε ύψος 5.000 ποδιών (1,52 χιλιόμετρα) ξεκίνησε η πτώση των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα. Ο πρώτος άνδρας βγήκε από τα πλάγια του C-130. Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να μείνει κρεμασμένος στο κενό για αρκετά λεπτά, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος - όσο δηλαδή είναι και το μήκος του ιμάντα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο. 

Ο αλεξιπτωτιστής προσπάθησε να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του, τον κράτησε όμως ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που περιέχει το αλεξίπτωτο.

Οι ειδικοδυναμίτες τράβηξαν τελικά μέσα στο αεροσκάφος τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να τιμήσει, μέσα στις προσεχείς ημέρες, τους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που προσπαθούσε να ανάψει το φως στο σχολείο

Ελλάδα / Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που προσπαθούσε να ανάψει το φως στο σχολείο

Οι γονείς καταγγέλλουν «εγκληματική αμέλεια» από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων και Υπουργείου Παιδείας, κατηγορώντας τις αρμόδιες αρχές για την έλλειψη ελέγχων και συστηματικής συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων
LIFO NEWSROOM