Μακρόν κατά Λεπέν με φράση του Μιτεράν: «O εθνικισμός είναι πόλεμος»

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε ομιλία στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Φωτ: EPA/Mohammed Badra
0

Ομιλία στην πλατεία Chateau στο Στρασβούργο πραγματοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν, συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία και οδεύοντας προς τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γάλλος πρόεδρος, που επικράτησε στον α΄ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, επιτέθηκε στην Μαρίν Λεπέν και στις ευρωσκεπτικιστικές της απόψεις, λέγοντας ότι η υποψήφια της ακροδεξιάς προτείνει ένα εθνικιστικό σχέδιο, που δεν είναι πατριωτισμός. Υπενθύμισε, δε, ότι πριν από πολλά χρόνια ο Μιτεράν είχε πει στην ίδια πλατεία «ο εθνικισμός είναι πόλεμος». 

Μακρόν: Η Ευρώπη μας είναι η ειρήνη

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές «ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη». «Αυτή η στιγμή που ζούμε είναι μια στιγμή επιλογής, μια στιγμή αποφασιστικότητας», είπε.

«Θέλω να σας μιλήσω από καρδιάς και να σας πω ότι οι εκλογές είναι και ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη. Είναι, γιατί μεταξύ του εγχειρήματος που υπερασπίζομαι και αυτού της υποψήφιας της ακροδεξιάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε την Ευρώπη και το όραμα αυτής, τονίζοντας ότι «μας βοηθά και μας προστατεύει από κρίσεις και πολέμους». «Η Ευρώπη μας είναι η ειρήνη», διαμήνυσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Με πληροφορίες BFMTV & ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM