Όσκαρ 2022: «Ζήτησαν στον Γουίλ Σμιθ να φύγει, μετά το χαστούκι, αλλά αρνήθηκε», λέει η Ακαδημία

Όσκαρ 2022: «Ζήτησαν στον Γουίλ Σμιθ να φύγει, μετά το χαστούκι, αλλά αρνήθηκε», λέει η Ακαδημία Facebook Twitter
0

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είπε ότι στον Γουίλ Σμιθ ζητήθηκε να φύγει από την τελετή απονομής των Όσκαρ μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ, αλλά αρνήθηκε. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη, δήλωσε επίσης ότι έχει κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Γουίλ Σμιθ για παραβιάσεις των Προτύπων Δεοντολογίας.
 

Ο ηθοποιός χαστούκισε τον Κρις Ροκ μετά από ένα αστείο για τη σύζυγό του, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, που έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για την αλωπεκία.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί στον Σμιθ – ο οποίος μόλις μια ώρα αργότερα κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου – επετράπη να παραμείνει στην πρώτη σειρά των βραβείων μετά το περιστατικό. Την Τετάρτη, η Ακαδημία άφησε να εννοηθεί ότι προσπάθησε να απομακρύνει τον ηθοποιό από το κοινό.

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν με τρόπο που δεν περιμέναμε», ανέφερε η Ακαδημία. «Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Σμιθ κλήθηκε να φύγει από την τελετή και το αρνήθηκε. Αναγνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά».

Η Ακαδημία είπε ότι ο Σμιθ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του γραπτώς, πριν συνεδριάσει ξανά το διοικητικό συμβούλιο, στις 18 Απριλίου. Όπως εξήγησε, τα πειθαρχικά μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αναστολή, αποβολή ή άλλες κυρώσεις.

Η κινηματογραφική ακαδημία έχει ήδη καταδικάσει την επίθεση του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής, αλλά την Τετάρτη χρησιμοποίησε πιο αυστηρή γλώσσα.

«Οι ενέργειες του κυρίου Σμιθ στα 94α Όσκαρ ήταν ένα βαθύτατα σοκαριστικό και τραυματικό γεγονός να παρακολουθείς από κοντά και από την τηλεόραση», ανέφερε η ακαδημία. «Κύριε Ροκ, σας ζητάμε συγγνώμη για όσα ζήσατε στη σκηνή μας και σας ευχαριστούμε για την αντοχή σας εκείνη τη στιγμή. Ζητούμε επίσης συγγνώμη από τους υποψηφίους, τους καλεσμένους και τους θεατές μας για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής εκδήλωσης».

Την ίδια στιγμή, ο απόηχος στο Χόλιγουντ δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, με πολλούς σταρ να καταδικάζουν το περιστατικό, ανάμεσά τους η Γουάντα Σάικς, που συμπαρουσίασε τα Όσκαρ με τις Έιμι Σούμερ και Ρεγκίνα Χολ, που δήλωσε αηδιασμένη μετά το χαστούκι, προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί στον Σμιθ να παραμείνει και να αποδεχθεί το βραβείο του.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του για το βραβείο Όσκαρ, ο Γουίλ Σμιθ ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία, αλλά δεν αναφέρθηκε στον Κρις Ροκ. Τη Δευτέρα, ζήτησε τελικά συγγνώμη από τον κωμικό, την Ακαδημία και τους τηλεθεατές, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήμουν εκτός ορίων και έκανα λάθος».

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Κρις. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης», ανέφερε στο Instagram.

Την Τετάρτη, ο Κρις Ροκ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο περιστατικό. Σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσε το Variety, είπε ότι «ακόμη επεξεργάζεται αυτό που συνέβη» και ότι θα έχει περισσότερα να πει «κάποια στιγμή».

Μέχρι σήμερα, έχει αποβληθεί ένας πολύ μικρός αριθμός μελών της Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κατηγορουμένων και καταδικασθέντων για επίθεση, όπως οι Χάρβεϊ Γουάινστιν, Ρομάν Πολάνσκι και Μπιλ Κόσμπι, καθώς επίσης ο ηθοποιός Καρμίν Καρίντι.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Διεθνή / Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Βρετανική εταιρεία μυδιών υπέστη ζημιά 150.000 λίρες μετά την απόρριψη τριών φορτίων της από τις γαλλικές τελωνειακές αρχές, σε ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τα συνεχιζόμενα εμπόδια του Brexit στο εμπόριο τροφίμων και θαλασσινών
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος ένα χρόνο μετά τον διορισμό του

Διεθνή / Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος έναν χρόνο μετά τον διορισμό του

Ο ναύαρχος Άλβιν Χόλσεϊ αποχωρεί από την ηγεσία της SOUTHCOM, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στην Καραϊβική και αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Αίγυπτος αναμένεται να ηγηθεί διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, σύμφωνα με διπλωμάτες

Διεθνή / Γάζα: Η Αίγυπτος πρωτοστατεί στη δημιουργία διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης στην περιοχή

Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στοχεύει στη σύσταση διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης με ισχυρές αρμοδιότητες για τη διαχείριση της ασφάλειας εντός του παλαιστινιακού θύλακα
LIFO NEWSROOM
«Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / «Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Η νέα κόντρα του Τύπου με την κυβέρνηση Τραμπ, με φόντο την αμφιλεγόμενη επιλογή της Βουδαπέστης ως τόπο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ηγέτη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν αντίδραση στον αυξανόμενο αυταρχισμό και την «προσπάθεια ελέγχου των θεσμών» από τον Τραμπ και τους συμμάχους του
LIFO NEWSROOM
Τα plug-in υβριδικά ρυπαίνουν σχεδόν όσο και τα βενζινοκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Διεθνή / Τα plug-in υβριδικά ρυπαίνουν σχεδόν όσο και τα βενζινοκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η μελέτη υπολογίζει ότι η συστηματική υποεκτίμηση των εκπομπών έχει επιτρέψει στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφύγουν πάνω από 5 δισ. ευρώ σε πρόστιμα την περίοδο 2021–2023
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικό «στοπ» στις ευκαιρίες της Ουκρανίας — Η δοκιμασία μετά τη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι

Διεθνή / Αμερικανικό «στοπ» στις ευκαιρίες της Ουκρανίας - Η δοκιμασία μετά τη συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι

Η συνάντηση, αν και δεν έφερε τις μεγάλες εξαγγελίες που ήλπιζε το Κίεβο, έδειξε ότι οι δύο ηγέτες επιχειρούν να διατηρήσουν ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Η νέα ενεργειακή ισορροπία στην Ευρώπη: Ποιοι εξάγουν και ποιοι εισάγουν ρεύμα

Διεθνή / Η νέα ενεργειακή ισορροπία στην Ευρώπη: Ποιοι εξάγουν και ποιοι εισάγουν ρεύμα

Η Ευρώπη επαναχαράσσει τον ενεργειακό της χάρτη: ποια κράτη εξάγουν και ποια εισάγουν ηλεκτρική ενέργεια, πώς επηρεάζει η πράσινη μετάβαση και γιατί η Γαλλία έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Διεθνή / Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Μια φοιτητική διαμαρτυρία για την έλλειψη νερού στο Πανεπιστήμιο της Ανταναναρίβο εξελίχθηκε σε μαζική εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Μαδαγασκάρης, Αντρί Ραζοελίνα
LIFO NEWSROOM