Ζελένσκι: Η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ζελένσκι: Η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε μια live ομιλία του προς τους ηγέτες της Δύσης σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε για μία ακόμα φορά περισσότερη στήριξη προειδοποιώντας ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει και άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, προσθέτοντας με νόημα πως θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί (...) Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» .

Ο Ζελένσκι επέμεινε ότι εάν η Ευρώπη δεν πάρει θέση τώρα, η Ρωσία θα στοχεύσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όλοι είμαστε στόχοι της Ρωσίας... βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας μας», είπε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ηγετών που άκουσαν τη συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) συμφώνησε ότι πρόκειται για μια στιγμή απελπισίας. Απαντώντας στον Ζελένσκι είπε ότι οι ηγέτες «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας υποστηρίξουν».

Με πληροφορίες του Guardian/SkyNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM