Το ρωσικό κονβόι έξω από το Κίεβο έχει «διαλυθεί κι αναδιαταχθεί» - Δορυφορικές εικόνες

long Russian convoy near Kyiv has largely been dispersed Facebook Twitter
Φωτ.: Maxar Technologies
0

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να περικυκλώσει διάφορες ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου, δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στην Ουάσινγκτον.

Σε «Χάρκοβο, Τσερνιγκίβ, Μαριούπολη βλέπουμε προσπάθειες να περικυκλωθούν», είπε ο αξιωματούχος χθες Πέμπτη το βράδυ.

Το «ίδιο είδος» κινήσεων παρατηρείται γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, με «πολλές γραμμές προώθησης» των ρωσικών στρατευμάτων, πρόσθεσε. Ο ρωσικός στρατός προέλασε «περίπου 5 χιλιόμετρα» τις προηγούμενες 24 ώρες, υπολόγισε. Έχει επομένως αποκτήσει κάποια «ορμή», πάντως «όχι πολλή», σημείωσε.

Με τα σύννεφα να έχουν διαλυθεί πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα, οι νέες δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν χθες, Πέμπτη από τη Maxar Technologies δείχνουν πως το ρωσικό κονβόι που εκτεινόταν σε πάνω από 64 χιλιόμετρα, «έχει στο μεγαλύτερο μέρος του διαλυθεί κι αναδιαταχθεί»


Σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες, κάποια από τα στοιχεία της γιγαντιαίας οχηματοπομπής έλαβαν θέσεις κοντά στη Λουμπιάνκα, με πολλά ρυμουλκούμενα πυροβόλα να έχουν πλέον τοποθετηθεί σε θέσεις βολής.

long Russian convoy near Kyiv has largely been dispersed Facebook Twitter
Φωτ.: Maxar Technologies
long Russian convoy near Kyiv has largely been dispersed Facebook Twitter
Φωτ.: Maxar Technologies
long Russian convoy near Kyiv has largely been dispersed Facebook Twitter
Φωτ.: Maxar Technologies

Βορείως της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ, στο Χοστομέλ, ίλες τεθωρακισμένων φαίνονται να έχουν μετακινηθεί σε κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οζέρα, μερικά χιλιόμετρα από το Κίεβο ενώ προς το τέλος της τεράστιας αυτοκινητοπομπής, νοτιοανατολικά του Ιβάνκιφ, εντοπίζονται σκόρπια οχήματα και εξοπλισμός που έχουν παραμείνει στο σημείο. 
 

Με πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM