Η COO της Meta λέει πως αν η Ρωσία και η Ουκρανία κυβερνούνταν από γυναίκες δεν θα πήγαιναν σε πόλεμο

Meta’s Sheryl Sandberg: ‘No two countries run by women would ever go to war’ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η COO της Meta Σέριλ Σάντμπεργκ σχολίασε πως η Ρωσία και η Ουκρανία δεν θα βρίσκονταν σε πόλεμο αν τα δύο κράτη κυβερνούνταν από γυναίκες. 

«Χώρες με γυναίκες στην εξουσία δεν θα πήγαιναν ποτέ σε πόλεμο» δήλωσε η Σάντμπεργκ στο CNBC, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Cartier για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Η εκτελεστική διευθύντρια της Meta πιστεύει πως αν ο μισός κόσμος κυβερνούνταν από γυναίκες, ο πλανήτης θα ευημερούσε και θα ήταν ένα ασφαλέστερο μέρος και θεωρεί πως, αντίστοιχα, στην πρώτη φάση της πανδημίας, οι χώρες με γυναίκες στην εξουσία, όπως η Νέα Ζηλανδία, τα πήγαν καλύτερα από τα αντίστοιχα κράτη με κυβερνήσεις ανδρών. 

«Ο κορωνοϊός μας πήγε τρεισήμισι δεκαετίες πίσω»

Η πανδημία συνοδεύτηκε από σειρά προκλήσεων για την ισότητα των φύλων, και η Covid ήταν μία «πλήρης κρίση για την ισότητα», πρόσθεσε η Σάντμπεργκ, προειδοποιώντας πως η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό «πέφτει κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο.»

«Η Covid διέγραψε τρεισήμισι δεκαετίες προόδου για τις γυναίκες» που εγκαταλείπουν τις εργασίες τους εξαιτίας της ανισότητας στο μοίρασμα των υποχρεώσεων στο σπίτι, σχολίασε. 

«Τα social media βλάπτουν τους δικτάτορες»

Την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου και λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor, ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook, κατηγορώντας την πλατφόρμα πως περιόρισε άδικα την πρόσβαση σε διάφορα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το κράτος.
 

Οι ρωσικές αρχές είχαν απαιτήσει από την πλατφόρμα να σταματήσει την διασταύρωση ειδήσεων και την σήμανση περιεχομένου στο Facebook για υλικό που προερχόταν από κρατικά ελεγχόμενα μέσα όπως το Russia Today και το Sputnik. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο αντιπρόεδρος διεθνών σχέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ. H Meta είχε αρνηθεί. 

«Τα social media βλάπτουν τους δικτάτορες», σχολίασε η Σάντεμπεργκ. «Για αυτό μας έκλεισε ο Πούτιν», εκτίμησε, προβλέποντας πως οι διαδικτυακές ελευθερίες των πολιτών στη Ρωσία θα καταπιεστούν κι άλλο. 

«Το πιο τρομακτικό κομμάτι είναι η αδυναμία πρόσβασης. Όταν πέφτει το σύστημά μας στη Ρωσία, οι άνθρωποι χάνουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν τι συμβαίνει στ' αλήθεια. Πρέπει να παλέψουμε για την πρόσβαση και να διασφαλίσουμε πως τα social media θα υπάρχουν ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν πληροφορίες από όλο τον κόσμο, πληροφορίες που είναι πραγματικές και αξιόπιστες». 

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM