Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: Είναι πόλεμος κι όχι ειδική στρατιωτική επιχείρηση- «Παρακαλώ σταματήστε»

Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: Είναι πόλεμος κι όχι ειδική στρατιωτική άσκηση - «Παρακαλώ σταματήστε» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε απόρριψη του ισχυρισμού της Ρωσίας ότι διεξάγει μία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, προχώρησε σήμερα πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας πως πρόκειται για «έναν πόλεμο που προκαλεί θάνατο και καταστροφή» καλώντας για άλλη μία φορά σε κατάπαυση του πυρός.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που παρακολούθησαν τη λειτουργία και την ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε σήμερα ότι «στην Ουκρανία χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστικοί διάδρομοι» και πως «η Αγία Έδρα είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τον πόλεμο», διότι «πρόκειται για παραφροσύνη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η Αγία Έδρα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί, να προσφέρει κάθε αναγκαία υπηρεσία για να ξεπερασθεί η κρίση αυτή», πρόσθεσε ο ποντίφικας. Τόνισε, δε, ότι απέστειλε δυο καρδινάλιους στην Ουκρανία, για να μεταφέρουν ανθρωπιστικές βοήθειες στον ουκρανικό λαό και για να πούνε και πάλι, με ξεκάθαρο τρόπο: «ο πόλεμος είναι παραφροσύνη, σας ικετεύουμε να σταματήσετε, να αντιληφθείτε όλη αυτή την σκαιότητα».

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Ρωσίας για «μία ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε ότι η χώρα σφυροκοπείται από πόλεμο.

«Στην Ουκρανία ρέουν ποτάμια αίματος και δακρύων. Αυτή δεν είναι μόνο μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος που οδηγεί σε θάνατο, καταστροφή και δυστυχία», ανέφερε ο Πάπας στην εβδομαδιαία ομιλία του προς το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM