Ρωσία: «Εκπαιδευτικό» βίντεο για παιδιά, σχετικά με την Ουκρανία- Το Κρεμλίνο εντείνει την προπαγάνδα

Ρωσία: «Εκπαιδευτικό» βίντεο για παιδιά, σχετικά με την Ουκρανία- Το Κρεμλίνο εντείνει την προπαγάνδα Facebook Twitter
0

Παράλληλα με τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο εντείνει την προπαγάνδα στο εσωτερικό της Ρωσίας, αυτή τη φορά με «εκπαιδευτικό» βίντεο που απευθύνεται σε παιδιά. 

Μέσα από το βίντεο του ρωσικού υπουργείου Παιδείας, διάρκειας 30 λεπτών, τα παιδιά προειδοποιούνται ότι τα δημοσιεύματα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι στο πλαίσιο της «δυτικής εκστρατείας παραπληροφόρησης». 

«Ένα μάθημα για την παγκόσμια ειρήνη», είναι ο τίτλος του βίντεο, με παρουσιάστρια την Σοφία Κομένκο, μια 12χρονη, ταλέντο στο τραγούδι, που το 2017 είχε τραγουδήσει σε «ζωντανή» μετάδοση για την αγάπη της για τη Ρωσία. 

«Σήμερα συζητάμε για το πώς μπορείτε να ερευνήσετε τι συμβαίνει, συζητάμε για τα γεγονότα στην Ουκρανία», αναφέρει η 12χρονη στο βίντεο, σύμφωνα με την Telegraph. Μαζί της στο στούντιο είναι ο παρουσιαστής Ντένις Πολουντσούκοφ, για να εξηγήσει τι «πραγματικά» συμβαίνει στην Ουκρανία, πάντα σύμφωνα με το αφήγημα του Κρεμλίνου, όπως και γιατί τα δημοσιεύματα και τα βίντεο στο διαδίκτυο, που μπορεί να δουν τα παιδιά, είναι στο πλαίσιο της «δυτικής προπαγάνδας». 

«Υπάρχουν πολλές εικόνες για έναν πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα αυτές είναι από άλλες εμπόλεμες συγκρούσεις», αναφέρει ο Πολουντσούκοφ. «Κάποιες εικόνες είναι ακόμη και από video game», σημειώνει. 

Στο βίντεο η Σοφία κάνει αθώες ερωτήσεις, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να αφορά από ένα μάθημα ιστορίας για το πόσο κοντά βρίσκονταν οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς, μέχρι το πώς οι «ναζί» επιτέθηκαν στους ρωσόφωνους και την αστυνομία στην επανάσταση του 2014 στην Ουκρανία, αναγκάζοντας τη ρωσική κυβέρνηση να παρέμβει. 

Ακόμη, αναφέρεται ότι το ΝΑΤΟ πλησιάζει τη Ρωσία, επεκτεινόμενο στην ανατολική Ευρώπη και οι ΗΠΑ παρουσιάζονται ως η σατανική πολεμοχαρής χώρα. 

«Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Μια ρουκέτα χτύπησε ένα νηπιαγωγείο, μια σειρά τανκς διαλύθηκε, ένα αεροπλάνο καταρρίφθηκε και άλλες πληροφορίες από τα social media. Όταν παίρνετε αυτές τις πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να εξακριβώνετε την πηγή», επισημαίνει ο Πολουντσούκοφ στο βίντεο, το οποίο- όπως θα αναμενόταν- ενισχύει τα επιχειρήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης έως 15 έτη για όσους διαδίδουν εσκεμμένα «ψευδείς» πληροφορίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. 

Όσοι παραβιάζουν αυτό τον νέο νόμο θα είναι αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως τριών ετών. Αν αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύονται στο πλαίσιο «οργανωμένης ομάδας» ή χρησιμοποιούνται «ψευδείς αποδείξεις», το μέγιστο της ποινής φυλάκισης ανεβαίνει στα 10 χρόνια. Σε περίπτωση που τέτοιες «ψευδείς» πληροφορίες οδηγήσουν σε «σοβαρές συνέπειες», οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση έως 15 ετών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM