Λιγνάδης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο: «Είμαι αθώος - Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Λιγνάδης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο: «Είμαι αθώος - Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

«Δηλώνω ότι αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την πρώτη τοποθέτησή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Ο κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς, που δήλωσε στο δικαστήριο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, αφού άκουσε όσα του καταλογίζονται δήλωσε αθώος για όλες τις πράξεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την αίθουσα συγκεκριμένος παριστάμενος ο οποίος είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί. Ο άνδρας βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης τής εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει να βρίσκεται εντός της αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, αναφέροντας ότι θεωρεί πως ο άνδρας θέλει να παρακολουθεί την διαδικασία για να ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται εκτός.

Η πολιτική αγωγή δήλωσε πως δεν αντιτάσσεται στο αίτημα.

Ο εισαγγελέας Έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άνδρας θεωρώντας ότι είναι πιθανό να ζητηθεί η κατάθεσήτ ου στο μέλλον και επομένως δεν θα πρέπει να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τη δίκη.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση το εν λόγω πρόσωπο. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άνδρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ελλάδα / Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Το ποσοστό των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική βία ως παιδιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,1% και το ποσοστό των ανδρών 15,3% - Παγκόσμια έρευνα με επικεφαλής την Ελληνίδα Εμμανουέλα Γακίδου
LIFO NEWSROOM