Washington Post: Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία, στο πλευρό της Ρωσίας

Belarus preparing to join Russian invasion of Ukraine, U.S. official says Facebook Twitter
0

Η Λευκορωσία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας την ρωσική εισβολή, μετέδωσε η Washington Post λίγες ώρες πριν την συνάντηση των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις. 

 

Η ανάπτυξη των στρατευμάτων ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται η εφημερίδα. 

 

«Είναι πολύ ξεκάθαρο πως το Μινσκ είναι πλέον επέκταση του Κρεμλίνου», δήλωσε η ίδια πηγή, που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 

 

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να στρατοπεδεύσουν στη Λευκορωσία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αν η Λευκορωσία εισβάλει στο πλευρό της Ρωσίας, «θα περιπλέξει σημαντικά τις διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» που τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει να κάνουν στα ουκρανικά σύνορα με τη Λευκορωσία. 

 

Χθες, και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Zagorodnyuk, δήλωσε πως η Λευκορωσία σκοπεύει να κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε ο Guardian και ο Luke Harding από την πόλη Λβιβ. 

«Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας είναι πάρα πολύ πιθανό να συμμαχήσει με τη Ρωσία στον πόλεμο απέναντι στην Ουκρανία. Υπάρχει η πληροφορία πως αλεξιπτωτιστές από τη Λευκορωσία επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνα για να εισβάλουν στην Ουκρανία. Είναι μία φρικτή εξέλιξη που περιλαμβάνει μία χώρα που μέχρι πρόσφατα ήταν σημαντική «φίλη» της Ουκρανίας, μια χώρα της οποίας ο λαός πάντα υπολόγιζε την Ουκρανία ως αδελφικό κράτος. Η Ουκρανία και η Λευκορωσία δεν έχουν ποτέ πολεμήσει μεταξύ τους στους αιώνες της ιστορίας τους. Πιστεύουμε ότι μοναδικός λόγος για αυτή την απόφαση (σ.σ την πιθανή κήρυξη πολέμου) είναι η προσωπική απαίτηση του προέδρου της Ρωσίας»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM