Ζελένσκι: 'Ισως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό

Ζελένσκι: 'Ισως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό Facebook Twitter
0

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες πως απειλείται η ζωή του. 

Σε μία τηλεδιάσκεψη, χθες το βράδυ, ο 44χρονος ηγέτης της Ουκρανίας, φέρεται να είπε προς τους ηγέτες «αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό», σύμφωνα δημοσιογράφο του ισραηλιτικού μέσου Walla News, που αναμετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο SkyNews. 

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου είχε προειδοποιήσει πως η Ρωσία θέλει να σκοτώσει τον κ. Ζελένσκι, σε περίπτωση που καταφέρει να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. 

Αναλυτές εξηγούν πως το βασικό πλάνο του Κρεμλίνου είναι να τοποθετήσει μια κυβέρνηση - «μαριονέτα» στην Ουκρανία, ώστε να εξασφαλίσει πως θα λειτουργεί υπέρ των ρωσικών συμφερόντων. 

Tο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ria Novosti μετέδωσε νωρίτερα πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτούν. 

«Θέλω να απευθύνω εκ νέου έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσουμε το θάνατο των ανθρώπων», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Telegram, σύμφωνα με τον Guardian.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία θα διαπραγματευτεί, εάν οι Ουκρανοί καταθέσουν τα όπλα. «Δεν βλέπουμε την πιθανότητα να αναγνωρίσουμε ως δημοκρατική μια κυβέρνηση που διώκει και χρησιμοποιεί μεθόδους γενοκτονίας εναντίον του λαού της», είπε, μεταξύ άλλων, ο Λαβρόφ.

Πριν λίγο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους άνδρες του ουκρανικού στρατού, μην αφήσετε αυτούς τους εθνικιστές να σας χρησιμοποιήσουν, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους σας, να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω μαζί σας, να διαπραγματευτώ μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία των ναζί που έχει καταλάβει το Κίεβο», προσέθεσε.

Παράλληλα, συνεχάρη την «αποτελεσματικότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που ενεργούν έντιμα και ηρωικά». Ο Ρώσος πρόεδρος της χαρακτήρισε «αποτελεσματικές και αποδοτικές στην προστασία του ρωσικού λαού και της πατρίδας τους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM