Ο Έλον Μασκ και ο αδελφός του στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- Έρευνα για πώληση μετοχών

Elon Musk and brother under SEC investigation over share sales Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κάνει έρευνα για τον Έλον Μασκ και τον αδελφό του, αλλά ο δισεκατομμυριούχος αρνείται ότι του διαβίβασε πληροφορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν την τιμή της μετοχής της Tesla. 

Η SEC κάνει έρευνα για την πώληση μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας από τον Κίμπαλ Μασκ τον περασμένο Νοέμβριο, μία ημέρα προτού ο αδελφός του θέσει στο Twitter το ερώτημα για το αν θα έπρεπε να πουλήσει δικές του μετοχές της Tesla, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 5% την πρώτη ημέρα μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση. 

«Ο Κίμπαλ δεν είχε ιδέα ότι θα κάνω poll στο Twitter», απάντησε ο Έλον Μασκ στους Financial Times. Επίσης, υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της Tesla γνώριζαν ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση στα social media.  

Η αντισυμβατική κίνηση δημιούργησε ερωτήματα για το αν ο Μασκ ενημέρωσε τους δικηγόρους της εταιρείας, όπως όφειλε να κάνει με βάση διακανονισμό που είχε κάνει παλιότερα με τη SEC. Οι πληροφορίες για την έρευνα έρχονται λίγες ημέρες αφότου οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου κατηγόρησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι επιδίδεται σε εκστρατεία παρενόχλησής του. 

«Είναι απολύτως παράλογη η ιδέα ότι θα ενδιαφερόμουν για το αν ο αδελφός μου μπορεί να πουλούσε μετοχές για λίγα λιγότερα εκατομμύρια δολάρια, όταν το poll μου στο Twitter είχε ως συνέπεια οι δικές μου μετοχές να πουληθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια λιγότερα», δήλωσε ο Έλον Μασκ. 

Ο Κίμπαλ Μασκ πούλησε 88.500 μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 108 εκατομμυρίων δολαρίων μία ημέρα πριν τη δημοσίευση του poll στο Twitter. 

Με πληροφορίες από FT
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM