ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γκάγκα: Γιατί έχουμε τόσους θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Γκάγκα: Γιατί έχουμε τόσους θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Τους λόγους που παραμένουν αυξημένοι οι θάνατοι στην χώρα μας επιχείρησε να εξηγήσει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κα Γκάγκα παραδέχτηκε ότι το θέμα των θανάτων απασχολεί τους ειδικούς, λέγοντας ότι είναι «πολυπαραγοντικό».

«Έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων από την Ιταλία που είναι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που χάνεται. Το 89% των θανάτων είναι άνω των 60 ετών και είναι σε ανθρώπους με συννοσηρότητες και  γι αυτό και επιμείναμε πάρα πολύ να εμβολιαστούν και κάναμε την υποχρεωτικότητα», εξήγησε.

Η ίδια χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» και το γεγονός πως ορισμένοι ασθενείς πάνε αργά στο νοσοκομείο - κάτι που όπως λέει παρατηρείται πολύ στην Βόρεια Ελλάδα. «Πολλές φορές διασωληνώνονται στα επείγονται και καταλήγουν εκεί. Άρα είναι πολύ σημαντικό να δούμε γιατρό ή να πάμε στο νοσοκομείο αν έχουμε συμπτώματα». 

Αναφορικά με την απόφαση χαλάρωσης μέτρων, την ώρα που οι σκληροί δείκτες παραμένουν, η κα Γκάγκα είπε: «Νομίζω ότι το περιβάλλον που επιτρέπεται αυτή η πολύ ήπια χαλάρωση, που δόθηκε από την επιτροπή, είναι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα, επίσης, στον κόσμο, το πώς συμπεριφέρεται ο κόσμος παντού. Άρα, εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες παντού, δεν είναι περίοδος χαλάρωσης», επισήμανε.

Ερωτηθείσα για το εάν πιστεύει ότι οι θάνατοι θα μειωθούν αυτή την εβδομάδα, η κα Γκάγκα δήλωσε: «Ελπίζω σαφώς ότι οι θάνατοι θα μειωθούν. Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι οι θάνατοι που βλέπουμε είναι ακόμη με Δέλτα, με εποχές που είχαμε ακόμη πολλά κρούσματα, γιατί οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε μεγαλύτερο αριθμό έχουν μείνει αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο».

Μεταξύ άλλων η Μίνα Γκάγκα εξήγησε το πώς καταμετρούνται οι θάνατοι στην Ελλάδα. «Σας λέω και πάλι, έχει και σημασία το πώς ελέγχουμε, πώς μετράμε τους θανάτους covid εμείς στην Ελλάδα. Θα σας πω μερικές διαφορές: Η Αγγλία μετά την 28η ημέρα δεν μετράει πια θανάτους covid, εμείς τους μετράμε και τρεις μήνες, δηλαδή εάν κάποιος διασωληνωθεί, μπει στην μονάδα και καταλήξει τρεις μήνες αργότερα, εφόσον μπήκε για covid, μετράτε ως θάνατος covid», είπε.

«Επίσης, για όποιον λόγο και να έρθει ένας άνθρωπος στο νοσοκομείο, ακόμη και τροχαίο, για οποιονδήποτε λόγο, ένα έμφραγμα, εάν μετρηθεί στο νοσοκομείο που γίνονται rapid test για όλους και μπει στο νοσοκομείο και πάλι το μετράμε ως covid. Η αιτία εισόδου μπορεί να είναι διαφορετική αλλά μπαίνει σε θαλάμους covid και καταγράφεται ως covid, που πολύ πιθανό είναι κάποιο άλλο. Έχουμε, δηλαδή, ανθρώπους με καρκίνο τελικού σταδίου, με αιματολογικά νοσήματα, είναι ο τρόπος που μετράμε λίγο διαφορετικός. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM