Η Microsoft ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανακοίνωσε κέρδη 18,8 δισ. $

Η Microsoft ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανακοίνωσε κέρδη 18,8 δισ. $ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

H Microsoft ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών και πωλήσεων, παρά τους φόβους των επενδυτών ότι μπορεί να έχει μπει ένα τέλος στην άνθηση του κλάδου της τεχνολογίας που τροφοδότησε η πανδημία. 

Ο κολοσσός- η πρώτη από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες που ανακοινώνει τα έσοδα για το τρίμηνο έως τον περασμένο Δεκέμβριο- ανακοίνωσε πωλήσεις 57,7 δισ. δολαρίων, αύξηση της τάξεως το 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 21%, σε 18,8 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία είδε ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη στις υπηρεσίες cloud. 

Αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν πτώση κατά περίπου 5%, αλλά ανέκαμψαν αργότερα. Η πτώση πιθανότατα προκλήθηκε από τη νευρικότητα της αγοράς, σημειώνουν οι New York Times. 

Σε επικοινωνία με τους επενδυτές, τα στελέχη εξέφρασαν αισιοδοξία για το επόμενο τρίμηνο, κάτι που ανέβασε τη μετοχή της Microsoft. Ο Σάντια Ναντέλα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η ζήτηση για υπηρεσίες παραμένει ισχυρή. 

«Βγαίνοντας από την πανδημία, βλέπουμε πολλούς περιορισμούς στην οικονομία και μόνο η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει για να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα, κρατώντας χαμηλά τα κόστη», επεσήμανε. 

Η Microsoft έχει περίπου 125 δισεκατομμύρια σε μετρητά, από τα οποία περίπου 70 δισ. σκοπεύει να δαπανήσει στην εξαγορά της Activision, στη συμφωνία που ανακοίνωσε πρόσφατα. 

Οι πωλήσεις για τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση κατά 32% και έφτασαν στα 22,1 δισεκατομμύρια. Ο Μπρετ Άιβερσεν, επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της Microsoft, δήλωσε ότι οι πωλήσεις των Windows αυξήθηκαν κατά 25%, καθώς εταιρικοί πελάτες αγόρασαν νέους υπολογιστές για τους εργαζομένους τους. 

Παρά τις ελλείψεις των τσιπ, που περιόρισαν την παροχή της νέας κονσόλας Xbox την περίοδο των διακοπών, ο κλάδος gaming της εταιρείας αναπτύχθηκε κατά 8%, κομμάτι του τμήματος προσωπικών υπολογιστών που κατέγραψε αύξηση 15%, φτάνοντας στα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέλος, τα έσοδα του LinkedIn αυξήθηκαν κατά 37%.  

Με πληροφορίες από NYT   

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM