Οικονόμου: Μέσα στις επόμενες ώρες θα απεγκλωβιστούν οι υπόλοιποι οδηγοί από την Αττική Οδό

Οικονόμου: Μέσα στις επόμενες ώρες θα απεγκλωβιστούν οι υπόλοιποι οδηγοί από την Αττική Οδό Facebook Twitter
0

Ενώ εκατοντάδες οδηγοί ακόμα παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό συμπληρώνοντας πάνω από 21 και 22 ώρες στους χιονισμένους δρόμους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως θα αποδοθούν ευθύνες. 

Με φόντο το φιάσκο που εκτυλίσσεται στον οδικό άξονα, όπου κάποιοι απεγνωσμένοι οδηγοί αποφάσισαν μέχρι και να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους για να μετακινηθούν πεζή σε ασφαλέστερο σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν για τουλάχιστον 20 ώρες στην Αττική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε, κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν περίπου 1.300 οχήματα, και εξακολουθούν να παραμένουν 1.200, όπως εκτίμησε ο ίδιος. «Άλλα από αυτά ήταν εγκαταλελειμμένα, γιατί ο κόσμος, προφανώς, έφυγε είτε μόνος του, είτε ακολουθώντας τις οδηγίες των πεζοπόρων οχημάτων που ήταν εκεί, και άλλα με τους οδηγούς μέσα».

Ενώ πολλοί οδηγοί καταγγέλλουν την ολιγωρία και τα αργά αντανακλαστικά των υπευθύνων, ο κ. Οικονόμου εκτιμά ότι εντός των επόμενων ωρών θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών. «Βοηθώντας ο καιρός κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα γίνει μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και αυτοί», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι εύκολο», παραδέχτηκε, αναφερόμενος στον όγκο του χιονιού και στα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Ερωτηθείς για τους αρμόδιους της Αττικής οδού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι ευθύνες θα επιρριφθούν μετά το τέλος της επιχείρησης. «Η ιστορία της Αττικής οδού, η διαχείριση του δρόμου με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε απόδοση ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά και οι ευθύνες άλλων, που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοικτοί και αυτό δεν έγιναν, και αυτές θα αποδοθούν», επισήμανε.

Εμμέσως, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε το σενάριο για αποζημιώσεις των οδηγών: «Ό,τι πρέπει να γίνει για τις κυρώσεις που πρέπει να αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, θα έλεγα εγώ, να είστε σίγουρος, ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει και θα γίνει με όλους τους τρόπους».

«Υπήρχαν χιλιάδες κόσμου που ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι μες στα αυτοκίνητά τους, σε αυτόν τον κόσμο οφείλουμε κατ΄ αρχήν την συγγνώμη μας ως οργανωμένο κράτος, χωρίς αμφιβολία, δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα. Και δεύτερον, πέρα από τις εξηγήσεις και όχι τις δικαιολογίες για την απόδοση των ευθυνών που δεν είναι σήμερα το θέμα της ημέρας, η προτεραιότητά μας είναι να φτάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Αυτή είναι η προτεραιότητα αφενός και αφετέρου η αποκατάσταση του ρεύματος,  που και εκεί δοκιμάζονται χιλιάδες νοικοκυριά».

Κατά τον κ. Οικονόμου το πρόβλημα στην αποκατάσταση του ρεύματος είναι η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ. «Η πληροφόρηση και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίσταται. Δεν είναι εύκολο δεδομένου ότι πρέπει να προσεγγίσουν πολλά και διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου, όπου η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Δεδομένου ότι σήμερα είναι αργία και οι δρόμοι θα είναι άδειοι, γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να καθαριστούν βασικές αρτηρίες που θα επιτρέψουν στα συνεργεία να φτάσουνε. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην ημέρα σταδιακά θα αρχίσει να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM