H Google αγοράζει γραφεία 1 δισ. δολαρίων στο Λονδίνο

H Google αγοράζει γραφεία 1 δισ. δολαρίων στο Λονδίνο Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Παρά το γεγονός ότι η τηλεργασία ανθεί λόγω της πανδημίας, η Google ανακοίνωσε την αγορά έναντι του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ενός κτιριακού συγκροτήματος, όπου στεγάζεται ένα μέρος των γραφείων της στο Λονδίνο.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατασκευάζει, επίσης, έναν μνημειώδη νέο χώρο, έκτασης άνω των 90.000 τετραγωνικών μέτρων, στη συνοικία Κινγκ Κρος, ένα σχέδιο που έχει ήδη ανακοινώσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών.

Χάρη στην απόκτηση αυτών των γραφείων, τα οποία έως σήμερα ενοικίαζε, «η Google θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 10.000 εργαζόμενους στους χώρους της στη Βρετανία, περιλαμβανομένου του νέου σχεδίου του Κινγκ Κρος», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου. Η Google απασχολεί, μέχρι στιγμής, περισσότερους από 6.400 ανθρώπους στη χώρα, εκ των οποίων σχεδόν 700 που προσέλαβε τον περασμένο χρόνο.

Μετά την «έκρηξη» της τηλεργασίας με την πανδημία, αυτή η αγορά στο Σεντ Γκιλς, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, «μαρτυρά τη συνεχή εμπιστοσύνη της Google στο γραφείο ως μέρος συνεργασίας και σύνδεσης από κοντά», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η καλιφορνέζικη εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει «πολλά εκατομμύρια λίρες» για την ανακαίνιση του συγκροτήματος, με «νέους χώρους συνεργασίας» που θα μπορούν να διαρθρωθούν με διαφορετικούς τρόπους, βάσει των αναγκών, όπως επίσης στεγασμένους εξωτερικούς χώρους «για να μπορεί κανείς να εργαστεί στον καθαρό αέρα».

Αυτό το συγκρότημα που περιλαμβάνει τρία κτίρια και περιβάλλει μια κεντρική δημόσια πλατεία σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο. Φιλοξενεί και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή του ιδιοκτήτη. Η επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα «είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στη Βρετανία ως τεχνολογικό πόλο πρώτης γραμμής» και «την απόδειξη ότι η χώρα παραμένει μία από τις ελκυστικότερες περιοχές παγκοσμίως για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους», χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, με μήνυμά του στο Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM