«Ο άνδρας είναι άνδρας, η γυναίκα είναι γυναίκα»- Νέο τρανσοφοβικό παραλήρημα του Πούτιν

«Ο άνδρας είναι άνδρας, η γυναίκα είναι γυναίκα»- Νέο τρανσοφοβικό παραλήρημα του Πούτιν Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν για μία ακόμη φορά επέμεινε στις απόψεις του περί «παραδοσιακών» ρόλων των φύλων και εκφράστηκε ενάντια στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των τρανς ανθρώπων. 

Στην παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες,  επέμεινε ότι «ο άνδρας είναι άνδρας και η γυναίκα είναι γυναίκα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι Ρώσοι να έχουν ηθικές άμυνες απέναντι στις αντίθετες απόψεις. 

Ο Ρώσος πρόεδρος δέχθηκε ερώτηση από ρεπόρτερ του RT για τα «προβλήματα της δυτικής κοινωνίας», την κουλτούρα της ακύρωσης, την απόρριψη των «παραδοσιακών» αντιλήψεων για τα φύλα και τις αντιδράσεις που προκαλεί η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με τις απόψεις της που πολλοί χαρακτηρίζουν τρανσοφοβικές και κλήθηκε να απαντήσει αν πιστεύει ότι αυτό θα φτάσει και στη Ρωσία. 

«Πρώτα από όλα είναι αναπόφευκτο να έρθει αυτό με το διαδίκτυο, τις σύγχρονες επικοινωνίες. Είναι όσο αναπόφευκτη είναι η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Νέα στελέχη θα συνεχίσουν να εμφανίζονται, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό, πρέπει να αναζητήσουμε ένα αποτελεσματικό αντίδοτο», είπε αρχικά ο Πούτιν. 

«Αν κάποιος πιστεύει ότι γυναίκες και άνδρες είναι το ίδιο, αφήστε τους να το πιστεύουν. Όμως πρέπει να υπάρχει κοινή λογική», συνέχισε και έφερε ως παράδειγμα τον αθλητισμό. «Αν ένας άνδρας δηλώσει γυναίκα και αποφασίσει να αγωνιστεί στην άρση βαρών ή σε κάποιο άλλο άθλημα, θα έπαυε να υπάρχει συνολικά ο γυναικείος αθλητισμός», υποστήριξε. 

«Πρέπει να υπάρχει κοινή λογική. Υποστηρίζω στην παραδοσιακή προσέγγιση ότι η γυναίκα είναι γυναίκα, ο άνδρας είναι άνδρας, η μαμά είναι μαμά και ο μπαμπάς είναι μπαμπάς», συνέχισε και εξέφρασε την ελπίδα οι Ρώσοι να έχουν επαρκείς «ηθικές άμυνες» απέναντι σε αυτό. 

«Πρέπει να το καταπολεμήσουμε, όχι με φωνές και κατηγορίες, αλλά υποστηρίζοντας τις παραδοσιακές αξίες μας», τόνισε ακόμη ο Πούτιν. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει τέτοιες απόψεις. Τον Οκτώβριο, σε συνέδριο στο Σότσι είχε δηλώσει πως το γεγονός ότι τα παιδιά στη Δύση «διδάσκονται ότι ένα αγόρι μπορεί να γίνει κορίτσι και το αντίστροφο» είναι «στα πρόθυρα του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας». 

Το 2013 η Ρωσία υιοθέτησε νομο που απαγορεύει την «γκέι προπαγάνδα», σύμφωνα με τον οποίο είναι παράνομο να εξισώνεται μία ομοφυλοφιλική σχέση με μία μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου και απαγορεύει να δίνεται υλικό για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε ανήλικους. Επίσης, με το δημοψήφισμα που έγινε το 2020 προστέθηκε στο σύνταγμα o ορισμός του γάμου ως ένωση ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα. 

Με πληροφορίες από Washington Post, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM