Έρευνα: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα

Κόσμος στο Λονδίνο Facebook Twitter
AP Photo/Frank Augstein
0

Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού δεν φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρές από αυτές της Δέλτα, σύμφωνα με πρώιμα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου συνέκριναν 11.329 άτομα με επιβεβαιωμένες ή πιθανές λοιμώξεις από την Όμικρον με σχεδόν 200.000 άτομα που μολύνθηκαν από άλλες μεταλλάξεις. Προς το παρόν, σύμφωνα με μια έκθεση που εκδόθηκε πριν από την αξιολόγηση και ενημερώθηκε τη Δευτέρα οι ερευνητές «δεν βλέπουν στοιχεία ότι η Όμικρον έχει χαμηλότερη σοβαρότητα από την Δέλτα». Αυτό εκτιμάται σύμφωνα είτε με το ποσοστό των θετικών ατόμων που αναφέρουν συμπτώματα είτε από το ποσοστό των κρουσμάτων που αναζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά από μόλυνση.

Σχετικά με τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αποτελεσματικότητα έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης  Όμικρον κυμαινόταν από 0% έως 20% μετά από δύο δόσεις και από 55% έως 80% μετά από αναμνηστική δόση. Η έρευνα εκτιμά ότι αφού ληφθούν υπόψη μεμονωμένοι παράγοντες κινδύνου, οι πιθανότητες επαναμόλυνσης με την Όμικρον είναι 5,4 φορές μεγαλύτερες από ό,τι για επαναμόλυνση με την Δέλτα.

Μια μελέτη εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην προ-Omicron εποχή υπολόγισε ότι μια προηγούμενη λοίμωξη από SARS-CoV-2 παρείχε 85% προστασία έναντι μιας δεύτερης λοίμωξης σε διάστημα 6 μηνών, είπαν οι ερευνητές, ενώ «η προστασία από την επαναμόλυνση από την Όμικρον που παρέχεται από προηγούμενη μόλυνση μπορεί να είναι έως και 19%».

Έρευνα: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM
«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM