Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι- Φωτογραφίες με τον σύζυγό της, Άσερ

Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι- Φωτογραφίες με τον σύζυγό της, Άσερ Facebook Twitter
AP Photo/Kirsty Wigglesworth
0

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, ακτιβίστρια υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, παντρεύτηκε, όπως αποκάλυψε η ίδια στα social media.

Η 24χρονη, η οποία ζει στη Βρετανία και επέζησε σε ηλικία 15 ετών επίθεσης εναντίον της από ένοπλο Ταλιμπάν στη γενέτειρά της, το Πακιστάν, το 2012 είπε πως με τον σύζυγό της, τον οποίο κατονόμασε μονάχα ως Άσερ, παντρεύτηκαν στην πόλη του Μπέρμιγχαμ και γιόρτασαν τον γάμο στο σπίτι με φίλους.

«Η σημερινή είναι μια πολύτιμη ημέρα στη ζωή μου. Ο Άσερ κι εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες.

Η Μαλάλα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον σύζυγό της εκτός από το μικρό του όνομα, αλλά χρήστες τον κατονόμασαν ως Άσερ Μάλικ, γενικό διευθυντή του Cricket Board's High Performance Centre του Πακιστάν. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Η Μαλάλα χαίρει θαυμασμού σε πολλές περιοχές του κόσμου, ιδίως σε χώρες της Δύσης, για το προσωπικό θάρρος της και την ευγλωττία της στην πρόκριση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Στο Πακιστάν, ο ακτιβισμός της διχάζει την κοινή γνώμη.

Τον Ιούλιο, η Μαλάλα είχε πει στη βρετανική Vogue ότι δεν ήταν σίγουρη εάν θα παντρευόταν ποτέ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Εάν θέλεις να έχεις ένα πρόσωπο στη ζωή σου, γιατί θα πρέπει να υπογράφεις πιστοποιητικά γάμου, γιατί να μην είναι απλά μια συντροφιά;», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM