ΤΕΜΠΗ LIVE!

Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι- Φωτογραφίες με τον σύζυγό της, Άσερ

Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι- Φωτογραφίες με τον σύζυγό της, Άσερ Facebook Twitter
AP Photo/Kirsty Wigglesworth
0

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, ακτιβίστρια υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, παντρεύτηκε, όπως αποκάλυψε η ίδια στα social media.

Η 24χρονη, η οποία ζει στη Βρετανία και επέζησε σε ηλικία 15 ετών επίθεσης εναντίον της από ένοπλο Ταλιμπάν στη γενέτειρά της, το Πακιστάν, το 2012 είπε πως με τον σύζυγό της, τον οποίο κατονόμασε μονάχα ως Άσερ, παντρεύτηκαν στην πόλη του Μπέρμιγχαμ και γιόρτασαν τον γάμο στο σπίτι με φίλους.

«Η σημερινή είναι μια πολύτιμη ημέρα στη ζωή μου. Ο Άσερ κι εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες.

Η Μαλάλα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον σύζυγό της εκτός από το μικρό του όνομα, αλλά χρήστες τον κατονόμασαν ως Άσερ Μάλικ, γενικό διευθυντή του Cricket Board's High Performance Centre του Πακιστάν. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Η Μαλάλα χαίρει θαυμασμού σε πολλές περιοχές του κόσμου, ιδίως σε χώρες της Δύσης, για το προσωπικό θάρρος της και την ευγλωττία της στην πρόκριση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Στο Πακιστάν, ο ακτιβισμός της διχάζει την κοινή γνώμη.

Τον Ιούλιο, η Μαλάλα είχε πει στη βρετανική Vogue ότι δεν ήταν σίγουρη εάν θα παντρευόταν ποτέ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Εάν θέλεις να έχεις ένα πρόσωπο στη ζωή σου, γιατί θα πρέπει να υπογράφεις πιστοποιητικά γάμου, γιατί να μην είναι απλά μια συντροφιά;», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM