Στο Μέγαρο Μαξίμου η Άνγκελα Μέρκελ- Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μέρκελ μητοστάκης Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Με τα πόδια έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η Άνγκελα Μέρκελ, όπου την υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντηση που είχε η Γερμανίδα Καγκελάριος στο προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Γερμανίδα, υπηρεσιακή πλέον καγκελάριος, που έπειτα από 16 στην ηγεσία της Γερμανίας, παραδίδει σε λίγο καιρό την σκυτάλη, βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, τελευταία φορά με τον ρόλο της καγκελαρίου.

Μέρκελ μητοστάκης Facebook Twitter
Eurokinissi

Πηγές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογραμμίζουν τη σημασία της επίσκεψης αυτής χαρακτηρίζοντάς την «υψηλού συμβολισμού», καθώς έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη εν εξελίξει συνάντηση η οποία είναι διευρυμένη, θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ θα συζητηθούν ζητήματα όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Άνγκελα Μέρκελ- Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
Eurokinissi

Επί τάπητος θα βρεθούν επίσης το μεταναστευτικό, η κατάσταση στη Λιβύη αλλά και οι κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου - Ελλάδας.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι πρόκειται για ζήτημα τη γεωπολιτική διάσταση και τη σημασία του οποίου -ιδίως σε ό,τι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης- ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Άνγκελα Μέρκελ- Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
Eurokinissi

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν ακόμα οι διμερείς οικονομικές σχέσεις αλλά και η ευρωπαϊκή συζήτηση για δημοσιονομικούς κανόνες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της συγκυρίας και στη νέα πανευρωπαϊκή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Άνγκελα Μέρκελ- Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
Eurokinissi

Νωρίτερα η Άνγελα Μέρκελ μίλησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η  οποία αφού επισήμανε ότι «Υποδέχομαι μια σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε σχεδόν για δυο δεκαετίες την πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης», της τόνισε ότι οι Έλληνες «πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι».

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παράθεσε χθες ιδιωτικό δείπνο για τη  Καγκελάριο στο σπίτι του στο Λυκαβηττό, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Άνγκελα Μέρκελ- Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
Eurokinissi
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM